Du leser nå Dagbladet Pluss

- Nei, jeg har ikke beskrevet Marit Larsen som «uekte»

Hva får en mann til å tilbringe tre år på å analysere Marit Larsen og Marion Ravn i filler i en hel doktoravhandling?

EKTE NOK: Jon Mikkel Broch Ålvik skrev doktoravhandling om blan annet Marit Larsen og hisset opp nesten hele musikk-Norge og flere til. I dette intervjuet forteller han hva han egentlig mente med det han skrev. Foto: NTB SCANPIX
EKTE NOK: Jon Mikkel Broch Ålvik skrev doktoravhandling om blan annet Marit Larsen og hisset opp nesten hele musikk-Norge og flere til. I dette intervjuet forteller han hva han egentlig mente med det han skrev. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Hvem er du og hvorfor vil vi vite mer om deg?

- Jeg er Jon Mikkel Broch Ålvik. Han som sier så mye dumt om Marit Larsen, ifølge en ikke identifisert programleder i P2. Jeg er også stipendiat i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og forfatteren av en doktoravhandling om identitetskonstruksjoner hos Marit Larsen og Marion Ravn.

Hva i all verden har du imot Marit Larsen og Marion Ravn?

- Endelig spør noen meg om Marion Ravn også! Hittil har alle bare vært opptatt av hva jeg sier om Larsen. Ikke én har spurt meg om hvorfor jeg synes Ravn er verdt en analyse. Det skal uansett godt gjøres å mene at jeg har noe imot dem. Larsen og Ravn er to av de dyktigste artistene vi har i Norge, og jeg har fulgt arbeidet deres i alle fall siden Larsen solodebuterte 2006. Jeg tror ikke jeg kunne brukt tre år på å skrive en avhandling om dem hvis jeg hadde «hatt noe imot dem».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.