Nei, jeg har ikke en krone!

Å få en tiggerkopp i trynet i Oslo til alle døgnets tider er rett og slett utrolig irriterende.

Tigging hjelper ingen: Ingen har noensinne tigget seg ut av fattigdom. Å tillate tigging er å si ja til at store grupper aldri vil kunne komme seg ut av fattigdom, skriver Aina Stenersen. Foto: Hanne Pernille Andersen.
Tigging hjelper ingen: Ingen har noensinne tigget seg ut av fattigdom. Å tillate tigging er å si ja til at store grupper aldri vil kunne komme seg ut av fattigdom, skriver Aina Stenersen. Foto: Hanne Pernille Andersen.Vis mer
Meninger

Tiggermiljøene fører med seg masse kriminalitet, og denne kriminaliteten er til dels organisert av kyniske bakmenn. I Oslo er det en rekke kiosker som selger illegale sigaretter. Godt over 200 000 illegale sigaretter beslaglegges av politiet hvert år. Oslo politidistrikt har avdekket en rekke forhold hvor det er sammenheng mellom tigging og vinningskriminalitet. De samme miljøene knyttes også til grove tyverier og ran av smykker fra eldre.

Tigging er rett og slett en uting. Og det florerer av tiggere i Oslo. Mange av tiggerne er dessuten aggressivt pågående, og det nytter jammen ikke med et høflig nei. Tigging bidrar til at allerede fattige mennesker ikke får opparbeidet seg kompetanse, selvrespekt eller arbeidserfaring. Danmark og Storbritannia har nasjonale tiggerforbud. Norge hadde et tiggerforbud frem til 1. juli 2006. Til sosialistene fjernet det.

I Oslo er det store problemer i områdene som Vaterlandsparken og Brugata. Områdene her er nærmest overtatt av narkotikaselgere og tiggere. Områdene er preget av forsøpling, forslumming, menneskeavføring, narkotikasalg og kriminalitet. Innbyggerne er frarøvet muligheten til å bruke store deler av disse områdene. Mange foreldre holder barna sine innendørs. Dette på grunn av en naiv og snillistisk politikk fra venstresiden.

Vi vet også at flere tiggerbarn tas ut av skolen i hjemlandet for å tigge i Norge. Dette er i strid med barnekonvensjonen, og noe å tenke på neste gang du kanskje møter på et tiggerbarn. Noe av det viktigste for Frp er å vri EØS-midlene slik at fattige, europeiske barn får muligheter og skolegang. Barn skal ha oppfølgning av foreldre og utdannelse. Ikke sitte på gata selv og tigge, eller være uten foreldre i hjemlandet fordi foreldrene tigger i Norge.

Ingen har noensinne tigget seg ut av fattigdom. Å tillate tigging er å si ja til at store grupper aldri vil kunne komme seg ut av fattigdom. Dette vil aldri FrP stå for. H/ FrP- regjeringen har gitt kommunene lovhjemmel til å innføre kommunale forbud. Oslo FrP foreslo derfor i forrige bystyremøte, i forrige uke at vi skulle ha en folkeavstemning om Oslo skal tillate tigging eller ikke. Dette ble nedstemt! Så alle som ikke vil ha tigging i Oslo, og en kopp i fleisen til alle tider i Oslo, burde gi FrP sin stemme i Oslo. Vi vil fortsette å jobbe aktivt mot et tiggeforbud i byen vår.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.