DEBATT

Debatt: Bompenger

Nei, Kamzy, Rødt har lenge vært mot bompenger

Gunaratnam burde lytte til sjefen sin, Jonas Gahr Støre, som på forsommeren brukte mye tid på å argumentere for et mer rettferdig bomsystem.

Det kan virke som at Støre er mer på bølgelengde med Rødt enn med Kamzy Gunaratman og sitt eget Oslo-parti når det gjelder bompenger, skriver innsenderne. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
Det kan virke som at Støre er mer på bølgelengde med Rødt enn med Kamzy Gunaratman og sitt eget Oslo-parti når det gjelder bompenger, skriver innsenderne. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju 28. juli gikk Oslos varaordfører, Kamzy Gunaratman, til angrep på Rødt. Varaordføreren kaller Rødt «populister» som «ikke vil lytte til at ting er komplisert» og hun spør om Rødt ikke bryr seg om klima, siden vi ikke har støtta Oslopakkene.

At varaordføreren kaller oss for populister ser vi på som en hedersbetegnelse. Det betyr at vi lytter til folkelige bevegelser, og former politikken vår deretter. Men det betyr ikke at vi snur kappa etter vinden og hopper fra standpunkt til standpunkt.

Rødts forløper, Rød valgallianse (RV), stemte mot den første Oslopakken i 1990 fordi den inkluderte for mye penger til forurensende veiutbygging. Oslopakke 2 og 3 hadde også en høy andel veiutbygging, og RV og Rødt stemte mot disse pakkene også. Den siste bypakken gikk vi mot, særlig på grunn av den planlagte utbygginga av Vestkorridoren – E18 vestover.

Siden den tid har mye skjedd og staten har overstyrt store deler av motorveiutbygginga. Nettopp derfor stemte Rødt også for rulleringa av handlingsplanen til Oslopakke 3 under bystyremøtet før sommeren.

Rødt nasjonalt har lenge vært motstander av bompenger. Vi i Rødt ser på retten til mobilitet som et klassespørsmål. De få har bevegelsesfrihet på grunn av lommeboka, og de mange har ikke råd. På bakgrunn av dette vedtok Rødt Oslos årsmøte at vi ikke kan være for bompenger om ikke det samtidig kommer en betydelig prisreduksjon på kollektivprisene i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer