DEBATT

Debatt: Oljeindustrien

Nei, Listhaug! Olje og gass er ingen klimaløsning

Uansett hvor gode vi blir på å minske utslipp fra oljeproduksjonen, forblir forurensingen fra fossil brenning den samme.

MÅ KUTTE I BRUKEN: Det spiller liten rolle at vi kutter utslipp i selve oljeproduksjonen; fossilt brensel er fortsatt fossilt brensel, uansett hvilken teknologi det ble produsert med, skriver innsenderen. Her er Sylvi Listhaug, da hun ble utnevnt til oljeminister 18. desember. Foto: Lars Eivind Bones
MÅ KUTTE I BRUKEN: Det spiller liten rolle at vi kutter utslipp i selve oljeproduksjonen; fossilt brensel er fortsatt fossilt brensel, uansett hvilken teknologi det ble produsert med, skriver innsenderen. Her er Sylvi Listhaug, da hun ble utnevnt til oljeminister 18. desember. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Teknologiutvikling – jeg har mistet tellingen over hvor mange ganger Sylvi Listhaug brukte det som argument i flere av intervjuene etter det ble kjent at hun er Norges nye olje- og energiminister.

Hun påstår til Dagbladet at olje- og gassnæringen er en del av klimaløsningen, på grunn av Norges fortrinn i teknologiutvikling, som også er en av grunnene til at hun mener at Norges olje- og gassproduksjon gjør verden grønnere. Listhaug påpeker også at norsk gass er med på å redusere kullforbruket i Europa, og at dette fører til kutt i utslipp.

Nei, Listhaug! Norsk olje- og gass er ikke en klimaløsning. Vi bekjemper ikke klimakrisen med problemet som har skapt den, slik som du ønsker å gjøre så lenge det er etterspørsel.

Vår store klimautfordring omhandler hovedsakelig produktet, ikke produksjonen. Uansett hvor gode vi blir på å minske utslipp fra produksjonen, forblir forurensingen fra fossil brensel den samme. Det spiller dermed liten rolle hvorvidt vi kutter utslipp i produksjonen; fossil brensel er fortsatt fossil brensel, uansett hvilket land som har produsert det, og uansett hvilken teknologi det ble produsert med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer