Nei, Marilyn, ikke i aften

Marilyn Monroe slutter ikke å være tiltrekkende. Hver gang det berømte navnet summer som en vakker dronningbie i spaltene, forføres vi og ender i honningkrukka.

Denne gangen er det betroelser fra en aldrende herre, om en natt for lenge siden.

Colin Clark var 26 år ung. Han hadde ifølge seg sjøl særdeles godt drag på det annet kjønn. Såpass at han faktisk befant seg i samme seng som den amerikanske divaen.

  • Sengeaffæren med Marilyn den natta i 1956 utviklet seg i en kanskje uventet retning. Da den blonde skuespillerinnen foreslo elskov, var ikke den unge briten snauere enn at han takket nei. Historien er fortalt i en nylig utkommet bok: «My Week With Marilyn». Colin Clark har fortalt om uka da han jobbet på filmsettet mens Laurence Olivier og Marilyn Monroe laget filmen «The Prince and the Showgirl».
  • Boka blir beskrevet som en skrytepaves fortelling, og en ganske dårlig sådan, av skribenten i den britiske avisa The Guardian, som har tatt for seg verket. Eventyret om mannen som sa nei til blonde og fagre Marilyn, synes for utrolig til å være sann. Til tider blir det angivelig hysterisk morsomt, selvsagt utilsiktet. Skal en dømme etter Guardian-skribentens vurdering av skriveriet er det snakk om betroelser som er så elendig formulerte at de nærmest bikker over mot ufrivillig kult.
  • På arenaen trer Olivier fram som det reineste uhyret, og verre enn ham er selvsagt Monroes daværende ektemann, Arthur Miller. Han og Marilyn er nygift, og til tross for at de befinner seg i hvetebrødsdagene da filminnspillingen pågår, krangler paret så heftig at forfatter Miller stikker av gårde til Paris.

Clark finner den prisbelønte forfatteren vanskelig å komme overens med. Grunnen er ikke at Monroes ektemann ikke er hyggelig mot ham. Nei, han ignorerer faktisk den unge briten som jobber på settet.

  • Bråkjekke Clark forteller om hvordan han vil imponere den unge filmdivaen med en Lancia og det faktum at han kan styre spakene på et jetfly. Marilyn var en kvinne som alltid poserte - og for en ung mann med skoledager på Eton bak seg syntes det nok uforståelig at hun var mer opptatt av seg sjøl enn ham - til tross for tilbudet han skal ha avslått. En kvinne med identitetsproblemer, skriver Clark. En mann med et ego i overvektsklassen kan det også synes som.