Anmeldelse: Henrik Langeland, Showtime

Nei og nei, Langeland

Avslutningen på trilogien om Christian von der Hall er så uforløst og handlingslammet at det er en pine.

TRILOGI: Henrik Langeland har skrevet sin tredje roman om wonderboyen Christian von der Hall. Foto: IVAR KVAAL / CAPPELEN DAMM
TRILOGI: Henrik Langeland har skrevet sin tredje roman om wonderboyen Christian von der Hall. Foto: IVAR KVAAL / CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen anmeldelser er både tunge og ubehagelige å skrive. Det er tilfelle med denne. Etter alt bråket rundt Henrik Langelands famøse Aker–roman «Eventyreren», skulle jeg virkelig ønske at denne boka ble en opptur for forfatteren, som etter eget sigende har en skjør psyke.

Men den hypede avslutningen på trilogien om Christian von der Hall er et slit å komme gjennom; umorsom og uten hverken mål eller mening. Det hjelper ikke at Langeland skriver seg selv inn i en poengløs og direkte flau parodisk ikke-parodi.

«Slå deg løs og la festen begynne, et samfunnsshow produsert av entreprenører, innovatører, bedriftsledere i wire og en og annen post#metoo skandale. Velkommen til et Norge på randen av 2020-tallet», heter det om «Showtime». Det er å love vel mye.

Eventbransjens tur

Etter «Exit» vet vi det meste om hvor rå og kynisk rikfolk á la 2020 kan være, og Langelands langdryge bok er altfor pyntelig til å kunne måle seg med den. Men det handler altså om Christian von der Hall. Vi møtte ham første gang i «Wonderboy» (2003) der han skulle ta rotta på forlagsbransjen. Siden i «Fyrsten» (2013), som var et slags harselas over First House. Nå er det eventbransjens tur. Ved siden av å være suksessrik programleder for TVNorge-programmet «Gründer», er Hall eier av Norges største kommunikasjonshus «Showtime». Det har 160 ansatte og en omsetning på 340 mill. Halls argeste konkurrent er Jan Fredrik Karlsen, som er blant de mange kjendisene som dukker opp i boka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer