DEBATT

Nei, på fotballbanen er du dessverre ingen amatør, Kjetil Rolness

Ingen blir dårligere av å vise litt menneskelighet.

ROLNESS:  Bør komme seg bort fra kjekkaseriet hos den ivrige pappagruppen på sidelinja, mener Sæther.
ROLNESS: Bør komme seg bort fra kjekkaseriet hos den ivrige pappagruppen på sidelinja, mener Sæther. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Min årlige godtgjørelse på 25 000 kroner for å bruke fire, fem ferieuker på å være landslagstrener for futsal (innendørsfotball), er nok ikke noe godt svar på 100-millioner-kroner-spørsmålet om hvordan igjen lage et vinnende norsk herrelandslag i vanlig fotball. Talentutvikling i verdens største sport er litt mer komplisert enn som så. Derfor er ikke Kjetil Rolness sin kritikk av mitt futsal-engasjement mer enn et villet blindspor bort fra debatten om hva vi vil med norsk barnefotball.

Hva Dagbladet vil, er det imidlertid ingen tvil om. Vi ønsker en bred, sosialt bevisst idrettsbevegelse med størst mulig omtanke for å gjøre oss alle litt sunnere og litt gladere. Det er dette Dagblad-synet jeg forfekter når jeg kommenterer Rolness sitt forsøk på å koble elitefotballens skuffelser til måten vi trener de små sønnene våre i fotballklubber over hele landet. Som Dagblad-spaltist tror jeg egentlig Kjetil Rolness skjønner dette standpunktet, bare han kommer seg bort fra kjekkaseriet hos den litt for ivrige pappagruppen på sidelinja.

Men i denne debatten er jeg ikke bare Dagbladets kommentator. Når det gjelder talentutvikling har jeg 40 års frivillig trenerbakgrunn der jeg har brukt de fleste kveldene i uka på å spille ball med unger og tenåringer. Det viktigste har vært å ha det fint sammen, men i tillegg er det blitt et sportslig produkt i form av landslagsspillere, toppscorere i Eliteserien, ett av Oslos beste A-lag og mange internasjonale spillere i futsal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer