Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nei, pc-spillene er ikke døde!

Sterke krefter går sammen om nytt pc-løft.

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): De siste årene har konsollspill fått det noen vil mene er ufortjent mye oppmerksomhet, mens pc-spillene (med hederlige unntak) har opplevd den strake motsetningen.

Dette har ført til utsagn som at «pc-spillene er en utdøende rase». Mye av grunnen til den skjeve oppmerksomhets- fordelingen, er at konsollsmarkdet har hatt tre store aktører til å drive massive mengder pr: Sony, Microsoft og Nintendo er alle opptatt av å fronte spillene som skal gis ut på deres spillmaskiner.

Slik er det ikke med pc-spill, der man ikke har et stort selskap som kan fungere som en ryggrad for markedet.

Eller rettere sagt: Slik har det ikke vært hittil.

Samlet front

I dag kom nemlig nyheten om at en rekke store aktører innen pc-spillmarkedet har gått sammen om å danne en pc-spill-allianse, som skal stå samlet i kampen om å vise verden at pc-spill langt fra er på vei ut.

- Vi tror vi kan ha en samlet front og med det utgjøre en forskjell, sa Intels Randy Stude om det som skal hete Pc Gaming Alliance, der han tar sjefsrollen.

I tillegg til Intel finner vi andre hardware-produsenter som AMD, Nvidia, Dell, Acer, Alienware og Gateway - og disse har følge av spillselskaper som Epic, Activision og Microsoft.

- Vår tur

MANGE SPILLER FORTSATT PC: Men nå slår flere storaktører i pc-spillbransjen seg sammen i en allianse for å styrke pc-spillene. Foto: ECKEHARD SCHULZ / AP / SCANPIX
MANGE SPILLER FORTSATT PC: Men nå slår flere storaktører i pc-spillbransjen seg sammen i en allianse for å styrke pc-spillene. Foto: ECKEHARD SCHULZ / AP / SCANPIX Vis mer

Gruppen har ifølge bladet Develop tenkt å både styrke lederskapet internt i bransjen, men også forbedre brukeropplevelsen for pc-spillerne. Selv om selskapene samarbeider om å løfte pc-spillene, vil de likevel fortsatt konkurrere mot hverandre.

I første omgang vil alliansen fokusere på å gjøre pc-plattformen så synlig og attraktiv som mulig i bransjen. Strategien ut mot brukerne vil komme noe senere. Et annet mål for gruppen er å bistå utviklere av pc-spill til å håndtere problemer som piratkopiering, svindling og juksing.

- Et av våre største mål er å sørge for å gi pc-spillmarkedet en samlet stemme. Det er ingen som sier «hei, dette er veien pc-markedet går». Sony, Nintendo og Microsoft forteller alltid om deres markedsandel - nå er det vår tur, sa Stude.

Han kunne deretter fortelle at pc-spill brutto hentet inn nærmere 50 milliarder kroner internasjonalt i fjor, 14 prosent mer enn året før.

Stude kunne ifølge Develop også fortelle at det nå er 263 millioner pc-spillere online over hele verden - noe som skulle ganske effektivt slår hull på myten om pc-spillenes død.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media