NÅ PÅ HOVEDSCENEN: «Ole Ivars» møtte Ole Ivars på Color Fantasy. Her fra venster: William Kristoffersen, Simon Revholt, Lena Kristin Ellingsen, Tore Halvorsen, Christian Skolmen og Henriette Steenstrup.I dag er det premiere på forestillingen «En får væra som en er» og dagens Ideer tar opp forholdet mellom høy - og lavkultur. Foto: Gisle Bjørneby
NÅ PÅ HOVEDSCENEN: «Ole Ivars» møtte Ole Ivars på Color Fantasy. Her fra venster: William Kristoffersen, Simon Revholt, Lena Kristin Ellingsen, Tore Halvorsen, Christian Skolmen og Henriette Steenstrup.I dag er det premiere på forestillingen «En får væra som en er» og dagens Ideer tar opp forholdet mellom høy - og lavkultur. Foto: Gisle BjørnebyVis mer

Nei, så høyt under teatertaket det er blitt

Spenningen mellom høy -og lavkultur leves ut når Ole Ivars nå tar steget fullt ut fra dansegalla til hovedscenen på Nationaltheatret med premiere i kveld.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Noen år tilbake skrev Mattias Tesfaye, dansk venstrepopulist, murer og politiker, at Danmarks viktigste scene ikke er «en gammel teaterkasse på Kongens Nytorv, men et stort fodboldstadion». Han kritiserte subsidieringen av «hattedamer» i pels og plysjseter.

Nylig donerte den samme Tesfaye billetter fra Det kongelige Teater til en innsamling for utsatte, ensomme og eldre, og til de hjemløses forening i København. Disse var til en egen forestilling reservert befolkningen på Vestegnen - et område i byen hvor beboerne bruker teateret mindre enn andre. Minst 50 av billettene skulle doneres til folk som ellers ikke hadde råd.

En liknende iscenesettelse fant sted da Nationaltheatrets Torshov-filial i fjor hadde premiere på «En får væra som en er - en Ole Ivars musikal».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn