Helgekommentaren

Nei, sønnen min får ikke julegave av meg i år

Det var veldig befriende å skjønne at halvannetåringer ikke trenger julegave.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da sønnen min fylte ett år, samlet jeg venner og familie til fest. Det var ikke en bursdagsfest. Det var for en fest for å feire meg selv, mannen min og alle som hadde hjulpet oss gjennom en tid med lite søvn, blødende brystvorter og babyblues. Det var bra at ungen ikke var hovedperson, for han digget ikke festen. Han ville helst sitte i bæreselen og skule. Da var det deilig at vi ikke hadde planer om å vise ham fram eller få ham til å spise kake med publikum. Skulle vi ha laget en fest som faktisk var gøy for ham, ville det ikke vært noen andre gjester der enn mamma, pappa og favorittonklene, serveringen ville bestått av rosiner og blåbær og gaven ville vært en dorull han kunne drepe i ro og mak.

Tingen med smårollinger er at de foretrekker det kjedelige alternativet, som maten de har spist ofte og boka de har fra før. De merker ikke forskjell på «leker» som i «kjøpt i en dyr og stilig butikk ved Aker Brygge» og «leker» som i «en tyggispakke mamma fant i lomma». Likevel er mamma-nettet fullt av reklameinnlegg med julegavetips til husets halvannetåring, selv om han er den eneste i familien som ikke gleder seg til jul i det hele tatt. Han vet ikke at jula finnes, og har nok med å utforske fenomenet «sko».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer