Nei takk!

Hvorfor blir det alltid så mye bråk når rikinger vil gi bort kunst?

I nabofeide: Petter Olsens naboer mener milliardæren forsøker å gjøre inngrep på deres tomter. Her har han besøk av kulturminister Anniken Huitfeldt på Ramme gård. Bak: «Mann med gås», Edvard Munch, 1911. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
I nabofeide: Petter Olsens naboer mener milliardæren forsøker å gjøre inngrep på deres tomter. Her har han besøk av kulturminister Anniken Huitfeldt på Ramme gård. Bak: «Mann med gås», Edvard Munch, 1911. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Du må huske at vi har en ganske egalitær kultur. Vi har ikke tradisjon for å håndtere mesener, og er vel heller ikke så veldig gode på det, sier Erling Dokk Holm, førsteamanuensis ved Markedshøyskolen.

I det siste har det vært mye oppmerksomhet rundt Petter Olsens planer om et kunst- og opplevelsessenter på og rundt idylliske Ramme gård.

-  Trolig ikke ferdigstilt På mandag vedtok kommunestyret i Vestby, til naboenes store begeistring, å ikke gå inn for Olsens forslag om streng regulering av eiendommene i området. Olsen vil blant annet bygge opp kullboden som skal ha vært Edvard Munchs atelier til et overnattingssenter, og mener at resten av området også må tas vare på av kulturhistoriske hensyn.

- Med vedtaket på mandag blir det trolig ikke mulig å ferdigstille Munchs gamle eiendom på Ramme, med hans atelier og verksted, til Munch-jubileet neste år. Det er et valg politikerne har tatt, som vi må forholde oss til. Tiden begynner å bli knapp, sier Petter Olsen til Dagbladet.

Kjetting og harme Men Olsen er ikke den eneste som har møtt motstand mot planer om å dele kunst med befolkningen. Det ble ramaskrik da en anonym giver ville tilby berørte kommuner et minnemonument over 22.juli, laget av billedhugger Nico Wideberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer