KOMMENTARER

Nei til babyshower, ja til barselgrøt

Derfor er det teit å feire magen før ungen er født.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har importert mye deilig kultur fra USA de siste åra. Min personlige favoritt er halloween, høytida for skrekkfilm og smågodt. Amerikanernes tradisjoner rundt graviditet og babyer er imidlertid like håpløse som halspastillene deres med antibiotika. Likevel er selveste babydusjen i ferd med å få fotfeste her til lands, også kjent som den dummeste og kjipeste festen gjennom tidene.

La meg forklare babyshower for de gammelmodige og uinnvidde: Det er et utdrikningslag for høygravide damer, der de (ofte barnløse) venninnene lager en fest for en hovedperson som ikke kan drikke og sovner hele tiden. Det betyr at en vellykket babydusj er en skikkelig kjedelig fest, mens en mislykket babydusj er gøy for alle andre enn den man dusjer. Det er også festen for de klissete og romantiske babydrømmene, de drømmene som brister rett før jordmor sier: «Og nå er det på tide å dytte ut morkaka!»

På lekebutikken nærmest meg selger de egne «babyshower-sett» som inneholder ting du utelukkende kan selge til noen som ikke har barn: Et lekkert etui med babyhårbørste i tre og en hvit klut som ikke kan vaskes på mer enn 30 grader. En strålende gave til et vesen som kommer til å ha to og et halvt hårstrå hele første leveår og bæsje ned alt av tekstil. Mange har påpekt at det selges en rekke ubrukelige produkter til oss kvinner, som krem mot strekkmerker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer