DEBATT

Debatt: Israel

Nei til demonisering av Israel

Tora Systad Tyssen sin ensidige kronikk og oppfordring til økonomisk og politisk boikott og sanksjoner mot Israel, illustrerer hvorfor den nye regjeringsplattformens formuleringer om Israel er nødvendig.

LIKE RETTIGHETER: Israel er trolig Midtøstens eneste reelle demokrati, med innbyggere av mange religioner med like demokratiske rettigheter. Det fortjener behandling på lik linje med alle andre land., skriver innsenderne. Foto: Reuters / NTB Scanpix
LIKE RETTIGHETER: Israel er trolig Midtøstens eneste reelle demokrati, med innbyggere av mange religioner med like demokratiske rettigheter. Det fortjener behandling på lik linje med alle andre land., skriver innsenderne. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

La oss være de første til å slå fast at konflikten mellom Israel og palestinerne verken er enkel, ensidig eller fri for uskyldige ofre på begge sider. Representanten for Fellesutvalget for Palestina sitt ensidige forsøk på å presentere Israel som et monster, bidrar imidlertid ikke til en konstruktiv debatt om dette.

Israel er trolig Midtøstens eneste reelle demokrati, med innbyggere av mange religioner med like demokratiske rettigheter. Etter at jødene ble forsøkt utryddet etter folkemordet mot 6 millioner jøder under holocaust, ble Israel deres nye hjem. Det er et land, som til tross for en vanskelig og til tider voldelig konflikt, anstrenger seg sterkt for å hindre uskyldige tap av menneskeliv og hjelpe palestinere med behov for ulike typer medisinsk hjelp.

I tillegg er det et land med imponerende innovasjon- og kulturkraft, samtidig som det har opplevd boikott, isolasjon og eksistensielle trusler fra flere av sine arabiske naboland.

Israel fortjener ikke noen spesialbehandling fra Norge. Det fortjener imidlertid behandling på lik linje med alle andre land. Tyssen sin demoniserende linje overfor Israel er det motsatte av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer