URETTFERDIG:  - Eiendomsskatten er en urettferdig skatt som er like stor uavhengig av om det er lån på boligen eller ikke, og uavhengig av hvor mange som bor der, skriver Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
URETTFERDIG: - Eiendomsskatten er en urettferdig skatt som er like stor uavhengig av om det er lån på boligen eller ikke, og uavhengig av hvor mange som bor der, skriver Hans Andreas Limi i Fremskrittspartiet. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Nei til eiendomsskatt

Det har vært en stor rødgrønn økning i antall kommuner med eiendomsskatt, og Senterpartistyrte kommuner er blant verstingene.

Meninger

Fremskrittspartiet er imot eiendomsskatt og vil fjerne hele eiendomsskatteloven. Eiendomsskatten er en urettferdig skatt som er like stor uavhengig av om det er lån på boligen eller ikke, og uavhengig av hvor mange som bor der. Barnefamilier i etableringsfasen rammes hardt. Det gjør også pensjonister med hus som har mangedoblet seg i verdi siden de flyttet inn.  

Enkelte har forsøkt å skape et inntrykk av at det har blitt mer eiendomsskatt etter at Fremskrittspartiet kom inn i regjering, for eksempel Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum i Aftenposten 16. juni. Sannheten er at det var en stor rødgrønn økning i antall kommuner med eiendomsskatt, og at Senterpartistyrte kommuner er blant verstingene. 

Fra 2007 til 2013 økte antall kommuner med eiendomsskatt fra 272 til 330, en økning på 58 kommuner. Det har ikke vært noe kommunevalg siden Fremskrittspartiet kom inn i regjering, og økningen i antall kommuner med eiendomsskatt har dessverre fortsatt i 2014 og 2015. Kommunepolitikerne er nemlig de samme som før.  

Torsdag 18. juni sendte regjeringen et forslag på høring om å unnta arbeidsmaskiner i eiendomsskattegrunnlaget for kommunene. Dette er et viktig skritt i retning av lavere eiendomsskatt, og vil gi skattelettelser norsk næringsliv trenger for å skape flere arbeidsplasser.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.