Nei til gravid Barbie-venninne

Barbies venninne Midge er gravid. Det liker ikke amerikanerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den gravide versjonen av Barbies eldste venninne ble fjernet fra butikkjeden Wal-Marts hyller i hele USA etter klager fra kunder. Midge-dukken er tydelig gravid, og utstyrt med en mage som kan åpnes opp. Innenfor ligger en liten baby i fosterstilling.

- Kundene våre var bekymret over å ha en gravid dukke, sier Wal-Marts talskvinne Cynthia Illick til nyhetsbyrået Associated Press. Begrunnelsen Wal-Mart gir for å fjerne dukken er at butikkjeden ønsker å være lydhøre overfor kundene sine.

Ingen lykkelig familie

Det er ikke bare Midge som er fjernet fra hyllene, men også resten av serien «Happy Family», det vil si Midges ektemann og deres tre år gamle sønn.

Mange foreldres bekymring er at Midge og resten av familien selges hver for seg og derfor ikke åpenlyst fremmer «gode amerikanske familieverdier». Riktignok er Midge utstyrt med giftering, men det er altså ikke nok for Wal-Marts kunder.

- Dukken fremmer tenåringsgraviditet, sier Sabrina Fagan (29), som har en ni år gammel sønn. Kenya Williams (29) er hjertens enig.

- De fleste jenter vil bli som Barbie og vennene hennes. Kanskje ville det vært annerledes hvis hele familien ble solgt samlet, men alene sender dukken et galt budskap, sier Williams til Associated Press.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer