Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Nikabforbud

Nei til heldekkende plagg i norske skoler

Det trengs ingen forskningsrapport for å forstå at heldekkende plagg hindrer kommunikasjon og forståelse.

IKKE I NORGE: Heldekkende plagg vil skape unødvendige barrierer mellom studenter og de ansatte, mener artikkelforfatterne. Bildet er fra en ungdomsskole i Jemen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
IKKE I NORGE: Heldekkende plagg vil skape unødvendige barrierer mellom studenter og de ansatte, mener artikkelforfatterne. Bildet er fra en ungdomsskole i Jemen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka sendte regjeringen et forslag på høring om å forby heldekkende ansiktsplagg i barnehager og skoler.

Forslaget har fått bred støtte fra ulike hold, men Norsk studentorganisasjon (NSO) var raskt ute med sin kritikk. Det er en kritikk Fremskrittspartiet mener er helt grunnløs.

NSO mener forslaget er lite faglig begrunnet. Det trengs ingen forskningsrapport for å forstå at heldekkende plagg hindrer kommunikasjon og forståelse som er avgjørende i utdanningssituasjoner.

Heldekkende plagg vil på denne måten skape unødvendige barrierer mellom studenter og de ansatte. Det er derfor både forelesere og studenter vil omfattes av forbudet mot heldekkende plagg.

Det stilles også spørsmål ved hvordan et slikt forbud skal overholdes.

Fremskrittspartiet vil at dette skal være opp til den enkelte utdanningsinstitusjon. Det som er viktig er at studentene er gjort godt kjent med sanksjonene, for eksempel gjennom skolens ordensreglement.

Fremskrittspartiet er opptatt av at Norge er, og alltid skal være, et åpent samfunn. I et slikt samfunn burde det være en selvfølge at alle kan se ansiktene til hverandre.

Samtidig er det for Fremskrittspartiet klart at religiøse plagg som nikab og burka representerer verdier som er kvinneundertrykkende.

Dette er verdier vi ikke kan akseptere i våre utdanningsinstitusjoner.

Hele Norges coronakart