Nei til Jens - ja til Harstad

HARSTAD (Dagbladet): Tove Karoline Knutsen sa nei da Jens Stoltenberg ringte og ville ha henne som kulturminister. I stedet har hun nå loset de 36. nordnorske festspillene vel inn til Harstad havn.

- Det har gått over forventning. Vi nådde målet på 30000 besøkende, og har gjennomført 150 urpremierer, forestillinger, konserter og utstillinger.

Sier damen, som var den eneste Jens fikk nei fra da han dannet regjering i mars.

Direktøren for Festspillene i Nord-Norge vil ikke snakke om sitt eget avslag, utover at:

- Man angrer vel litt uansett hva man velger.

Snart 50

Senja-væringen Tove Karoline Knutsen fyller 50 neste år, er inne i sitt siste år i direktør-åremålet - og kan godt tenke seg å slå inn på politikken en gang.

- Jeg er vokst opp med politikk og har vært medlem av Ap i 15 år. Men jeg har aldri vært opptatt av å søke posisjoner.

Åtte dager

I stedet snakker Tove Karoline glødende om hjertebarnet, festspillene, som i natt ble avviklet etter en åtte dager lang fest.

- Vi er mest fornøyd med at vi hver kveld trakk stinn brakke på tre ulike scener i byen: en for lyrikk og viser, en for litt tøffere ting inkludert stand up - og en for rytmisk musikk. Og at festspillkunstnerne Frode Fjellheim og Makka Kleist leverte så strålende varer.

Selv har Tove Karoline Knutsen sett på alt som ikke kolliderte tidsmessig. Og neste år?

- Da blir Nils Petter Molvær festspillkomponist, Ørnulf Opdahl festspillutstiller og Kristin Bredal festspillkunstner.

VEL I HAVN: De fleste har kanskje glemt at festspilldirektør og nesten-kulturminister Tove Karoline Knutsen egentlig er visesanger.