Nei til kjendiskonserter

Aldri har norske artister gitt så mange julekonserter i norske kirker som i år. Men Kirkens egne er ikke bare begeistret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette har blitt den nye dansen rundt gullkalven. Og Kirken har mistet kontroll over de kommersielle kreftene, sier sokneprest Einar Gelius i Vålerenga menighet. Det er millionbutikk når gamle raddiser plutselig blir kristne like før jul. Ole Paus og Anita Skorgan opptrer i 22 kirker før jul med «Den store julefortellingen». Jon Eikemo, Lars Klevstrand, Bene-dicte Adrian og Roar Engelberg er aller først ute i Davik kirke i Sogn og Fjordane nå på fredag med «Stille natt - hellige natt». De har hele 41 kirker på turnélista. Bettan og Jan Werners julekonsert gjester 21 steder, mens Hanne Krogh får en travel advent i samarbeid med lokale kor i 27 kirker landet rundt.

Ifølge beregninger VG tidligere har gjort gir disse en samlet omsetning på rundt 30 millioner kroner.

Blåmandag

Men ikke alle ønsker mammon velkommen på denne måten.

- Vi sier konsekvent nei til disse kjendiskonsertene i julehøytida, sier sokneprest Einar Gelius. - Ett av problemene er at de setter det lokale sang- og musikkliv fullstendig i skyggen. Vi sier nei for å slå en ring rundt og beskytte dette. En annen betenkelighet er det økonomiske aspektet. Det er helt vilt at Kirken går god for og hiver seg på denne kommersielle bølgen, og dermed bidrar til en ny dans rundt gullkalven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer