Nei til Larssons fjerde

Det blir ingen flere Stieg Larsson-bøker. Familen har bestemt at det fjerde krim-manuset som langt på vei var ferdig, aldri skal fullføres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UMEÅ/OSLO (Dagbladet): Flere hundre tusen nordmenn er hektet på krimforfatter Stieg Larsson. Han døde 50 år gammel av et massivt hjerteinfarkt kort tid før første bok ble lansert, høsten 2004. Da hadde han allerede levert tre ferdig manus til forlaget - og et fjerde var underveis.

- Nei, det blir ikke flere bøker. Vi hadde et møte med Stiegs samboer, Eva Gabrielsson i januar, og da ble vi enig om ikke å ferdigstille manuset, forteller broren Joakim (50) og faren Erland Larsson (73) til Dagbladet.

- Uaktuelt

Larssons samboer bekrefter til Dagbladet at hun mener det er helt feil å publisere den fjerde boka.

Det er bror og far som forvalter bokrettighetene etter Stieg Larsson. Da det ble kjent at den avdøde forfatteren etterlot et fjerde manus, var det mange leselystne som håpet på enda en krimroman med hovedpersonene Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Men nå kan Dagbladet legge disse forhåpningene døde en gang for alle.

- Det foreligger et manus på 200 sider, det utgjør om lag to tredeler det som ville blitt ei ny bok. Men vi mener det er uriktig av oss å gi den ut. Det blir som å la andre fullføre et påbegynt maleri. Tenk om noen skulle fullføre et Picasso-bilde som forfatteren etterlot uferdig. Det er uaktuelt, sier Joakim Larsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer