Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Nytt avfallsdeponi:

Nei til nytt giftdeponi i Norge!

Hvis Norges befolkning ikke nå kjapt våkner opp og protesterer kommer Regjeringen til å bestemme seg for hvilket sted på norgeskartet som skal bli åstedet for etablering av et nytt deponi for farlig avfall.

AVFALLSDEPONI: På Langøya i Holmestrandfjorden holder Norsk Avfallshandtering (NOAH AS) til.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
AVFALLSDEPONI: På Langøya i Holmestrandfjorden holder Norsk Avfallshandtering (NOAH AS) til. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Firmaet NOAH importerer farlig avfall til Norge! Langøya utenfor Holmestrand fylles opp med både innenlandsk og utenlandsk farlig avfall.

Jordkloden vil aldri kunne reddes om Norge skal fortsette med å oppmuntre andre land til å utsette å finne miljøvennlige alternativ ved å tilby gjemmeplass for det farlige avfallet her i landet.

Denne importen må stanses så fort som mulig!

Hvert eneste produkt som direkte eller indirekte medfører farlig avfall må ses på for å vurdere hvor viktig det egentlig er, og om det eventuelt finnes et miljøvennlig alternativ.

En norsk fabrikk forsyner store deler av verden med et produkt som gir ekstra hvitt papir og plastikk, blant annet.

Prisen vi betaler for et giftdeponi for farlig avfall er ekstremt høy – på så mange forskjellige måter. Og det gjelder ikke bare for oss som lever nå, men for alle generasjoner etter oss, for all framtid.

Lokale krefter rundt stedene som er plukket ut som passende deponisteder har gjort en stor innsats gjennom flere år for at ikke deres hjemsted skal velges.

Jeg håper at hele Norge kan stå samlet bak at vi må gjøre alt for at det ikke skal behøves et nytt deponisted i det hele tatt!

Så jeg håper at mange flere enn til nå vil gjøre sin innsats for å stoppe importen av farlig avfall til Norge, stoppe unødvendig produksjon av farlig avfall, og med det gjøre at planene om et nytt deponi for farlig avfall i Norge kan kastes i søpla!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!