Nei til Ottar-burka

LIBERALE KVINNER i Unge Venstre er lei av Ottars og sosialistenes forsøk på å monopolisere kvinnesaken. Ottar reagerer kraftig på at en butikk velger å stille ut levende undertøysmodeller på selveste kvinnedagen. Som svar til spørsmålet om at modellene selv ikke har problemer med å stille opp på undertøysshowet, svarer Ottar at «det viser at den undertrykte forherliger rollen som undertrykt».

Dette sitatet sier noe vesentlig om holdninger, som ikke bare florerer hos Ottar, men også i store deler av sosialistenes kretser. Sitatet viser at Ottar ser på kvinner som ikke har et problem med å vise frem kroppen sin som dumme. En slik stigmatisering av kvinner er etter Unge Venstres mening direkte kvinnefiendtlig.

Tidligere var det mannen som bestemte over kvinnen. I dag prøver Ottar å ta den posisjonen. Ottar vil tydeligvis at alle kvinner skal gå med armybukser og store gensere og halsen dekket av et palestinaskjerf. Kvinnen skal ikke vise mer hud enn ansiktet og hendene. Men det er ikke alle som vil gå med Ottar-burka!

Unge Venstre mener at Ottar må slutte å preke om hvordan kvinner skal oppføre seg, og blir med oss i debatten om hva som skal til for at kvinner skal få frihet til å oppføre seg slik de vil. I det liberale samfunn som Unge Venstre ønsker, skal kvinner få ta sine egne valg. Alle skal respekteres selv om man velger ulikt. Friheten innebærer også at kvinner skal få mulighet til å ta tradisjonelle, så vel som utradisjonelle valg.

Det største problemet for kvinner i dag er kvinnegruppen Ottars generalisering av kvinneidealet. Denne kvinnefiendtlige holdningen vil Unge Venstre til livs!