BRUKER PIKETTY:  Det er verdt å merke seg at Ap bruker Piketty i finansielle spørsmål — en forfatter som har foreslått at Norge skal gi bort oljefondet til Den afrikanske union, skriver Fremskrittspartiets representant. Foto: NTB scanpix
BRUKER PIKETTY: Det er verdt å merke seg at Ap bruker Piketty i finansielle spørsmål — en forfatter som har foreslått at Norge skal gi bort oljefondet til Den afrikanske union, skriver Fremskrittspartiets representant. Foto: NTB scanpixVis mer

Nei til politikerstyring av oljefondet!

Oljefondet må aldri bli pengebingen til norske politikere med internasjonale ambisjoner.

Meninger

Oljefondets suksess skyldes at fagfolk har tatt investeringsbeslutninger mens politikere har holdt seg i bakgrunnen. Dessverre har Arbeiderpartiet ombestemt seg etter regjeringsskiftet, og ønsker nå økt politikerstyring av fondet.

Ap har foreslått at oljefondet skal styres etter ILO-konvensjon 169 om urfolks rettigheter. Det kan høres etisk ut, men forslaget er svært lite gjennomtenkt. Bare 22 av 190 land i verden har sluttet seg til konvensjonen. Land som Sverige, USA, Tyskland, Storbritannia og Frankrike har valgt å stå utenfor.

Det er også verdt å merke seg at Ap bruker Piketty i finansielle spørsmål — en forfatter som har foreslått at Norge skal gi bort oljefondet til Den afrikanske union. Jonas Gahr Støre har beskrevet Pikettys bok som et banebrytende storverk. Dette er en skummel utvikling som det er all grunn til å være skeptisk til.

Oljefondet må aldri bli pengebingen til norske politikere med internasjonale ambisjoner, men skal forvaltes etter sunne økonomiske prinsipper til det beste for nordmenn.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.