Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nei til såperoller

Svenske Rolf Lassgård (43) er norgesaktuell i to filmer, og går fra den ene film- og teaterrollen til den andre. Men - han sier nei til alle tilbud om å spille i såpeserier.

- Jeg vil verne om skuespilleryrket. Produksjonstakten i såpeseriene, med innspilling av opptil to episoder om dagen, utgjør en trussel mot yrket vårt, sier Lassgård. Han bekrefter at skuespillere som tar såperoller, er et hett tema også i Sverige.

- Vi må også ta ansvar for hvem som ser på disse seriene. Mange av dem er små barn, sier han.

Samproduksjon

Lassgård er hentet til Oslo for å snakke om «Magnetisørens femte vinter», en skandinavisk samproduksjon til nærmere 40 millioner norske kroner. Der spiller han en lege på 1800-tallet som gjør alt for at hans blinde datter skal se igjen. I Colin Nutleys «Under solen» er han en ungkar med dametrøbbel, og et kledelig skjegg er anlagt til rollen i Anton Tsjekhovs «Tre systrar» på Folkteatern i Gävle.

- Jeg er glad jeg kan få spille så forskjellige roller. Lenge satt jeg fast i «polisfacket», sier Lassgård og skylder på tv-rollene som politimannen Beck. At han skulle få spille i en kjærlighetsfilm, hadde han aldri trodd, og nå kan han også føye et historisk drama til merittlista.

Gjensyn

Legens datter spilles av Johanna Sällström (24). «Magnetisørens femte vinter» er hennes andre store film. Også hun har svart nei på tilbud om såperoller, til tross for at hun ikke har noe nytt filmprosjekt før til høsten.

- Da studerer jeg heller, sier Johanna.

Storfilmen ble innspilt i løpet av tre og en halv måned på Røros og i Oslo i fjor. I går ble det et kort gjensyn med de norske skuespillerne Gard B. Eidsvold og Robert Skjærstad og danske Ole Lemmeke, som spiller magnetisøren eller healeren Freidrich Meisner. Filmen har premiere fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media