Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Tyrkia

Nei til Tyrkia i NATO

Oslo FpU sier nei til Tyrkia i NATO og var tydelig om dette allerede i 2017.

EN SAMLET ALLIANSE: Et NATO uten Tyrkia vil bestå av en samlet forsvarsallianse der man respekterer hverandres interesser og befolkninger. Oslo FpU står på sitt og sier nei til Tyrkia i NATO, skriver innsenderen. Her er Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg i møte med president Erdogan 11. oktober. Foto: Turkish presidential press service / AFP
EN SAMLET ALLIANSE: Et NATO uten Tyrkia vil bestå av en samlet forsvarsallianse der man respekterer hverandres interesser og befolkninger. Oslo FpU står på sitt og sier nei til Tyrkia i NATO, skriver innsenderen. Her er Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg i møte med president Erdogan 11. oktober. Foto: Turkish presidential press service / AFP Vis mer
Meninger

Den siste tids hendelser bekrefter nok en gang at Tyrkia ikke har noe å gjøre i NATO. Tyrkia invaderer Nord-Syria og truer gjentatte ganger NATO-land som ikke godtar invasjonen. Oslo Fremskrittspartiets Ungdom sier klart og tydelig nei til Tyrkia i NATO.

President Erdogan truer Europa, slik som han har gjort tidligere, denne gang med å sende 3,6 millioner flyktninger til kontinentet. Dette for å destabilisere europeiske land og øke sjansen for både terrorangrep og massive utgifter for velferdsstatene. Slike trusler gir man ikke til en venn. Situasjonen Tyrkia nå legger opp til vil også øke sjansene for at IS kan gjenerobre områder de tidligere har okkupert. Det vil være en trussel for alle land med høy terrorfare, spesielt også Tyrkia.

Oslo FpU sier nei til Tyrkia i NATO og var tydelig om dette allerede i 2017. Et NATO uten Tyrkia vil ivareta våre vestlige sekulære demokratier, sikkerheten og fellesskapet mellom medlemslandene. Den strategiske posisjonen til Tyrkia kan ikke lenger veie mer enn deres utallige trusler ovenfor medlemsland og aggresjon i regionen.

Tyrkias opptreden de siste ukene viser tydeligere enn noen gang at landet ikke har forbedret seg, men følger i samme spor, mot et mer islamisert og autoritært land der journalister fengsles over en lav sko. Et land der mange av dem som har makt, drømmer om, og ser tilbake med nostalgi på fortidas storhetstider under det Ottomanske Kalifatet.

Europa og NATO må ivareta sine interesser. Der Tyrkia velger sin egen vei, må vi velge vår vei. Et NATO uten Tyrkia vil bestå av en samlet forsvarsallianse der man respekterer hverandres interesser og befolkninger. Oslo FpU står på sitt og sier nei til Tyrkia i NATO.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media