DEBATT

Debatt: Tyrkia

Nei til Tyrkia i NATO

Oslo FpU sier nei til Tyrkia i NATO og var tydelig om dette allerede i 2017.

EN SAMLET ALLIANSE: Et NATO uten Tyrkia vil bestå av en samlet forsvarsallianse der man respekterer hverandres interesser og befolkninger. Oslo FpU står på sitt og sier nei til Tyrkia i NATO, skriver innsenderen. Her er Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg i møte med president Erdogan 11. oktober. Foto: Turkish presidential press service / AFP
EN SAMLET ALLIANSE: Et NATO uten Tyrkia vil bestå av en samlet forsvarsallianse der man respekterer hverandres interesser og befolkninger. Oslo FpU står på sitt og sier nei til Tyrkia i NATO, skriver innsenderen. Her er Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg i møte med president Erdogan 11. oktober. Foto: Turkish presidential press service / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den siste tids hendelser bekrefter nok en gang at Tyrkia ikke har noe å gjøre i NATO. Tyrkia invaderer Nord-Syria og truer gjentatte ganger NATO-land som ikke godtar invasjonen. Oslo Fremskrittspartiets Ungdom sier klart og tydelig nei til Tyrkia i NATO.

President Erdogan truer Europa, slik som han har gjort tidligere, denne gang med å sende 3,6 millioner flyktninger til kontinentet. Dette for å destabilisere europeiske land og øke sjansen for både terrorangrep og massive utgifter for velferdsstatene. Slike trusler gir man ikke til en venn. Situasjonen Tyrkia nå legger opp til vil også øke sjansene for at IS kan gjenerobre områder de tidligere har okkupert. Det vil være en trussel for alle land med høy terrorfare, spesielt også Tyrkia.

Oslo FpU sier nei til Tyrkia i NATO og var tydelig om dette allerede i 2017. Et NATO uten Tyrkia vil ivareta våre vestlige sekulære demokratier, sikkerheten og fellesskapet mellom medlemslandene. Den strategiske posisjonen til Tyrkia kan ikke lenger veie mer enn deres utallige trusler ovenfor medlemsland og aggresjon i regionen.

Tyrkias opptreden de siste ukene viser tydeligere enn noen gang at landet ikke har forbedret seg, men følger i samme spor, mot et mer islamisert og autoritært land der journalister fengsles over en lav sko. Et land der mange av dem som har makt, drømmer om, og ser tilbake med nostalgi på fortidas storhetstider under det Ottomanske Kalifatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer