DEBATT

Debatt: Det nye nasjonalmuseet

Nei, vi bryter ikke loven

Det medfølger stor frustrasjon og sinne i min organisasjon når vi blir fremstilt som useriøse og lovbrytere i en urettferdig media-omtale.

NYE NASJONAMUSEET: Advokatfirmaet Wiersholm anklager oss i sin rapport for alvorlig brudd på arbeidsmiljøloven da vi ikke følger likebehandlings-prinsippet ved å bruke rotasjon 6-2. Våre ansatte er fra Polen og Romania, og det er helt naturlig at disse ansatte vil hjem med jevne mellomrom, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix
NYE NASJONAMUSEET: Advokatfirmaet Wiersholm anklager oss i sin rapport for alvorlig brudd på arbeidsmiljøloven da vi ikke følger likebehandlings-prinsippet ved å bruke rotasjon 6-2. Våre ansatte er fra Polen og Romania, og det er helt naturlig at disse ansatte vil hjem med jevne mellomrom, skriver innsenderen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ifølge Dagbladet og Anbud 365 skriver Advokatfirmaet Wiersholm i sin rapport til Statsbygg om forholdene rundt byggingen av nye Nasjonalmuseet, at Bravo Bemanning driver med alvorlige brudd på Arbeidsmiljøloven og systematiske brudd på overtidsreglene.

Som medlemsbedrift i NHO bruker vi deres kontrakter ved ansettelse av personell. Alle våre ansatte er ansatt i 100 prosent stillinger og vi har alltid betalt tarifflønn og over dette. Vi er registrert i Startbank og HMS-registeret. Fullmakt til innsyn hos skatteetaten er gitt Statsbygg.

Våre ansatte, via Caverion Norge AS på prosjektet Det Nye Nasjonalmuseet (PNN) i Oslo, jobbet i en rotasjonsordning, 6 uker jobb - 2 uker fri og 50 timers arbeidsuke. Samlet for 8 uker så blir da gjennomsnittet 37,5 timer i uken.

Wiersholm anklager oss for alvorlig brudd på arbeidsmiljøloven da vi ikke følger likebehandlings-prinsippet ved å bruke rotasjon 6-2. Våre ansatte er fra Polen og Romania, og det er helt naturlig at disse ansatte vil hjem med jevne mellomrom og besøke familie, slekt og venner.

Vi kom inn på PNN-prosjektet i november i 2017 og fikk umiddelbar respons fra prosjektleder, baser og formenn om at våre ansatte gjorde en meget bra jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer