Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nei, vi skal ikke oppgradere PlayStation 3

Sony avviser rykter.

(Dagbladet.no): Da PlayStation 3 først ble lansert i Norge, var det med en modell med 60 gigabyte stor harddisk. Noe senere ble denne byttet ut med en billigere modell på 40 gigabyte, uten støtte for PS2-spill.

Det har derfor stadig versert rykter om at Sony vil lansere en PlayStation 3 med større kapasitet, og spesielt den siste uken har ryktene om at en 120 gb-versjon skal være på vei dukket opp.

I USA er det fortsatt mulig å kjøpe en 80 gb-versjon, men denne skal være på vei ut av markedet - og det er denne Sony visstnok skal erstatte med den ryktede modellen.

Nå har Sony uttalt til nettstedet Gamesindustry.biz at de ikke har planer om å introdusere en slik modell - i hvert fall ikke i Europa.

- Vi har for øyeblikket ingen planer om å slippe en 120 gb PlayStation 3 i Storbritannia, sier en representant for Sony Computer Entertainment Europe til nettstedet.

Sony har flere ganger uttalt at de ikke utelukker å slippe PS3er med høyere kapasitet om forbrukerne ønsker det - noe som kan bli aktuelt når de i fremtiden i større grad vil tilby nedlasting av digitalt innhold og opptak fra tv på maskinen.

Da Dagbladet.no intervjuet Sony-topp David Reeves under E3-messen i Los Angeles i fjor, så han verdien i en større harddisk - på tidspunktet hadde vi imidlertid fortsatt 60 gb-versjonen i salg her til lands:

- Du vet, det er ikke stor forskjell mellom versjonene med 60 gigabyte og 80 gigabyte. Vi føler at det å gå opp 20 gigabyte ikke er verdt det - hadde vi doblet det, hadde det vært verdt det, sier han til Dagbladet.no.

KUN EN MODELL INNTIL VIDERE: Sony har foreløpig ingen planer om å oppgradere PlayStation 3-modellen som nå er i salg i Norge. Foto: SONY
KUN EN MODELL INNTIL VIDERE: Sony har foreløpig ingen planer om å oppgradere PlayStation 3-modellen som nå er i salg i Norge. Foto: SONY Vis mer

Det er forøvrig verdt å merke seg at harddisken som brukes i PlayStation 3 er en standard 2.5\' SATA-disk - disse er ikke vanskelig å bytte ut selv (noe du selvfølgelig gjør på egen risiko ...). 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media