Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Neida ...»

Av Gert-Olav Stene.

|||PRESENTASJON:

 Mitt navn er Gert-Olav Stene.  Jeg er 24 år og tegneentusiast. Jeg oppholder meg for det meste i Os (like utenfor Bergen) og har gått på forming, TFF og 2-årig illustrasjonsstudie. Jeg har alltid hatt stor interesse for tegneserier (både lese og lage) og har deltatt på flere konkurranser tidligere. Mitt første bidrag var serien Xena til DBs tegneseriekonkurranse i 2003(?) da «M» vant, og sist i VGs konkurranse i fjor med serien Vakuum.

Bidraget mitt i år er serien «Neida...»  Konseptet er kanskje ikke så originalt, det er en delvis selvbiografisk serie, men jeg ser ikke på det som en ulempe da dette gjør serien svært lett å utvikle og lage ideer til. Det gjør og at det blir lett for leserene å kjenne seg igjen i diverse situasjoner og  personer.  Den vil nærmest være som en visuell dagbok satt litt på spissen som jeg lar alle som måtte ønske lov til å lese, og hvis det er noe jeg har lært fra realityserier og facebook så er det at folk elsker å snuse i hva andre driver med.

I tillegg til meg så vil de jeg bur i kollektiv med være faste bipersoner, og diverse andre venner, «drikkekompiser», familiemedlemmer (dere er alt introdisert for mine foreldre), kolleger, lærere osv. Serien vil ta for seg hva det vil si å være «nyvoksen», tiden da man endelig er stor nok til å bestemme selv, da en har hele livet foran seg og skal ta utallige viktige valg og har en overveldende mengde valgmuligheter.

Den skal handle om valgene som blir tatt, noen tar friår og jobber, andre daffer rundt, noen velger å bruke første sjanse som blir gitt til å oppleve verden og reise før en får for mye baggasje eller blir for"«voksen» til å unne seg noe lignende, noen får barn og jobb og blir etablert like gjerne først som sist, og så er det de som fortsetter på skole og studie og har jobber på si for å sprite opp den skrale økonomien.  Valgene og konsekvensene av disse er hva serien vil ta for seg.

image: «Neida ...»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media