FØRSTE MANN: Etter månelandingen ble Neil Armstrong for alltid kjent som mannen som var den første til å sette sine bein på månen. Filmen "First Man" forteller historien om Armstrong og den legendariske romferden. Video: Universal Pictures Vis mer

Neil Armstrong-film skaper sterke reaksjoner. Nå svarer sønnene

- Vi føler ikke at denne filmen er antiamerikansk på noen som helst måte, skriver Neil Armstrongs sønner.

Filmen «First Man» forteller historien om astronauten Armstrong, og den legendariske romferden som førte til at han den 20. juli 1969 ble den første mannen til å sette foten på månen.

Til tross for at den ikke har hatt offisiell kinopremiere ennå, og det dermed kun er få personer som foreløpig har sett den, har mange reagert sterkt på filmen.

Grunnen er at «First Man» ikke viser at Neil Armstrong planter det amerikanske flagget på månen.

Blant dem som har reagert er Florida-senator Marco Rubio, som kalte utelatelsen av flagg-plantingen for «fullstendig galskap» i en Twitter-melding.

Sønnene forsvarer filmen

Etter beskyldninger om at filmen var «antiamerikansk», har Neil Armstrongs sønner Mark og Rick valgt å gå ut i mediene med en uttalelse, sammen med James R. Hansen, som skrev biografien «First Man».

I uttalelsen, som er publisert av Entertainment Weekly, forklarer de at filmen handler om de sidene av deres far som er mindre kjent, og at den derfor ikke har med en hendelse som er såpass ikonisk.

«Vi har lest en rekke kommentarer om filmen i dag, og særlig om fraværet av scenen hvor flagget plantes, som i hovedsak er skrevet av personer som ikke har sett filmen. Siden vi har sett den mange ganger, tenkte vi at vi skulle si vår mening», skriver de, og fortsetter:

«Dette er en film som fokuserer på det du ikke visste om Neil Armstrong. Det er en film som fokuserer på ting du ikke så eller kanskje ikke husker om Neils reise til månen. Filmskaperne har brukt flere år på omfattende research, for å finne ut mer om mannen bak myten, for å få historien bak historien. Dette er en film som gir deg unik innsikt i Armstrong-familien og falne amerikanske helter som Elliot See og Ed White. Det er en veldig personlig film om vår fars reise, sett gjennom hans øyne», skriver de.

Så ikke på seg selv som helt

Sønnene skriver at selv om faren ikke så på seg selv som det, var han en amerikansk helt.

«Kort oppsummert føler vi ikke at denne filmen er antiamerikansk på noen som helst måte», legger de til.

Filmen «First Man» har premiere både i USA og i Norge 12. oktober.

Ryan Gosling har hovedrollen som Neil Armstrong i filmen. Claire Foy spiller Armstrongs første kone Janet, mor til deres to sønner.