Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Neil Gaiman svarte leserne

Sandmans far gir ut ny bok både på norsk og engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gaiman har skrevet både grafiske romaner («Sandman»), bestselgende romaner («American Gods» og «Anansi Boys») og barnebøker («Coraline»).

Nå utgis «Evige netter», en tegnet novellesamling og frittstående fortsettelse av Gaimans mesterverk «Sandman» om drømmenes hersker.

Boka kom ut på engelsk for to år siden som «Endless nights». Den består av historier om ulike menneskers møte med de evige skikkelsene Død, Drøm, Drift, Destruksjon, Dom, Delirium og Desperasjon. I boka samarbeider Gaimen med serieskapere som italienske Milo Manara og amerikanske Bill Sienkiewicz.

Kultblader

Samtidig er 31 av Gaimans noveller samlet og utgitt på engelsk i «Fragile Things».

Bare en av novellene har vært trykket i en tradisjonell publikasjon. De andre har stått i mer kultliknende samlinger og skjeldne antologier. Flere fragmenter har også dukket opp som liner notes til Tori Amos\' plater.

En av historiene har aldri blitt trykket: Gaiman leste den opp på den nå nedlagte og legendariske rockeklubben CBGBs i New York.

Populær blogger

MØTER LESERNE: «Sandman»-skaperen er ute med ny bok på norsk. Og en enda nyere en på engelsk. Foto: LARS EIVIND BONES
MØTER LESERNE: «Sandman»-skaperen er ute med ny bok på norsk. Og en enda nyere en på engelsk. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Neil Gaiman ble født i 1960 i England, men bor nå i Minnesota, USA.

Hans velkjente blogg er en av verdens 100 mest favorittmarkerte blogger, ifølge Technorati (les mer her).

NY BOK: Neil Gaimans «Evige» netter er ute på norsk nå.