Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Neil Halstead

Han kunne vært en engelsk Ryan Adams.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det engelske, Creation-signerte shoegazer-bandet Slowdive fikk mye tyn tidlig på 90-tallet, særlig da boogieriff og britpop tok rotta på innadvendt, langlugget indierock. De endte opp med å omstrukturere virksomheten , som det heter i næringslivet, under nytt navn - Mojave 3 - og kastet seg på den alternative countrybølgen med godt hell.

Neil Halstead har frontet begge grupper, og bortsett fra en tidsriktig visitt tilbake til skotitter-røttene på den lange, psykedeliske «See You On Rooftops» , er det lite som skiller solodebuten hans fra Mojave 3s Whiskeytown-beslektede, halvakustiske musisering.

Halstead er en god håndverker og den lavmælte stemmen hans er sval som en vårmorgen i Cornwall, men til tross for fine arrangementer, framstår låtmaterialet hans som altfor endimensjonalt. Og han mangler den umiddelbare sjarmen som kunne gjort ham til en engelsk Ryan Adams.

Hele Norges coronakart