Neil Patrick Harris skal lede Oscar-utdelingen

Tar over etter Ellen DeGeneres.

NY OSCAR-VERT: Skuespiller Neil Patrick Harris skal lede den svære Oscar-utdelingen. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, File
NY OSCAR-VERT: Skuespiller Neil Patrick Harris skal lede den svære Oscar-utdelingen. Foto: AP Photo/Mark Lennihan, FileVis mer

NEW YORK (Dagbladet): «How I met Your Mother»-stjernen Neil Patrick Harris (41) avslørte selv at han skal lede den prestisjefylte Oscar-utdelingen i 2015.

Skuespilleren røpet selv nyheten med en video på Twitter hvor han svarer «jeg er med» før han markerer av et punkt på en såkalt bucketlist hvor det står «å være vert for Oscar-utdelinga».

Nyheten blir også bekreftet av de to Oscar-produsentene Neil Meron og Craig Zadan til Entertainment Weekly.

Det storslåtte showet går av stabelen 22. februar neste år i Dolby-teateret i Hollywood. I fjor hadde det 43 millioner seere med komiker og programleder Ellen DeGeneres som vert.

- Det er en ære og glede å bli spurt om å være vert for årets Academy Awards. Jeg vokste opp med å se på Oscar-utdelingen, og var alltid så begeistret over noen av de virkelig store som var verter. Å bli spurt om å følge i fotsporene til Johnny Carson, Billy Crystal, Ellen DeGeneres og alle andre som har hatt æren av å være verter, er en bucket-list-drøm som går i oppfyllelse, sier Harris i en uttalelse til ABC News.

Tidligere har han vært vert for både Tony- og Emmy-utdelingene.