Angrepet på Kongressen

Neil Young: - Vi er ikke fiender

Neil Young føler med dem som stormet Kongressen. - Har empati med dem som er manipulert.

WASHINGTON D.C.: Flere Trump-tilhengere som var til stede under onsdagens opprør, mener kampen på ingen måte er over. Reporter/video: Vegard Kvaale / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Musiker Neil Young har publisert en uttalelse, hvor han blant annet hevder at president Donald Trump har forrådt folket, og at han har overdrevet sannheten og vridd den til hatefullt oppvigleri.

Det skal være et videoklipp, som har florert på nettet i det siste, som fikk artisten til å ta tastaturet fatt. Neil Young refererer i innlegget til et kjent klipp fra forrige uke, av en kvinne som gråter fordi hun har blitt sprayet med tåregass og dyttet vekk idet hun forsøkte å storme kongressen.

- Jeg har empati

Dagbladet har sett videoen hvor kvinnen fortvilet forteller til personen som filmer «at hun bare ønsket å bidra til revolusjonen».

Neil Young forteller at han etter å ha sett klippet derfor føler med dem som stormet det amerikanske landemerket.

- Jeg har empati for dem som er blitt så manipulert og fått synspunktene sine brukt som politiske våpen. Kanskje er jeg selv en av dem. Jeg ønsker meg at internettnyheter var tosidig. At begge sider representeres i samme program. Sosiale medier, i hendene på mektige personer, influensere som forsterker løgner og usannheter, forkrøpler det vi tror på og vender oss mot hverandre. Vi er ikke fiender. Vi må finne veien hjem, skriver artisten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer