Neil Young avlyser konsert i Norge

Bandmedlem utsatt for en ulykke.

AVLYSER: Neil Youngs kommende konsert i Bergen er avlyst grunnet en ulykke. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
AVLYSER: Neil Youngs kommende konsert i Bergen er avlyst grunnet en ulykke. Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Frank Nes i Bergen Live bekrefter overfor Bergens Tidende at konserten med Neil Young & Crazy Horse, som skulle funnet sted på Koengen 10. august, er avlyst.

Neil Youngs hjemmeside står det at artistens kommende europaturné er avlyst grunnet en ulykke der Crazy Horse er involvert:

«Grunnet en ulykke der Crazy Horse er involvert vil de resterende konsertene i Neil Young og Crazy Horse's europaturné avlyses. Vi beklager de ulemper dette medfører våre fans eller de festivaler vi skulle opptre på. Vi er, som dere, veldig skuffet over denne uheldige hendelsen», skriver Youngs management.

Skadet i Sverige Ifølge NTB ble en av musikerne i Youngs faste backingband «Crazy Horse» skadd i en ulykke i Sverige i dag, i forkant av en konsert de skulle holdt på «Way Out West»-festivalen i Göteborg i kveld.

Det er ikke kjent hvem av bandmedlemmene som er skadd.
 
Frank Nes i Bergen Live forteller til Dagbladet at ulykken som har inntruffet ikke er livstruende og at de står klare dersom det skulle bli avgjort at konserten vil holdes senere.

Ifølge Bergens Tidende var det solgt 10 000 billetter til konserten som skulle funnet sted på lørdag.

I en pressemelding forteller Nes at Bergen Live beklager hendelsen, og at kjøpte billetter kan refunderes på utsalgsstedet innen 60 dager etter konsertdato.

I alt sju gjenværende konserter i Europa er avlyst som følge av ulykken. Det er uklart hvorvidt dette også vil påvirke flere konserter som er planlagt i USA.

Neil Young og Crazy Horse holdt konsert i Oslo Spektrum i går før de dro videre for å spille på «Way Out West»-festivalen i Göteborg.

Dagbladet kommer med mer.