Neil Young drømte om å bli verdens nye Pono-konge

Det gikk heller dårlig, skriver Jan Omdahl.

SKUFFET, NÅ: «Siden cd-plata ble lansert er lytterne blitt fratatt den hele og fulle lytteopplevelsen» har Neil Young uttalt. I den digitale musikktjenesten Pono Music skulle Young levere høyoppløst lyd i studiokvalitet. Nå raser brukere over at det meste i butikken, inkludert Youngs egne album, bare er i ordinær cd-kvalitet. Sånn kan det gå når en «Dreamin' Man» skal drive butikk. Vi som ikke har investert i Pono-spilleren, kan i stedet glede oss over flere Young-klassikere på remastret vinyl. Foto: AFP / NTB SCANPIX
SKUFFET, NÅ: «Siden cd-plata ble lansert er lytterne blitt fratatt den hele og fulle lytteopplevelsen» har Neil Young uttalt. I den digitale musikktjenesten Pono Music skulle Young levere høyoppløst lyd i studiokvalitet. Nå raser brukere over at det meste i butikken, inkludert Youngs egne album, bare er i ordinær cd-kvalitet. Sånn kan det gå når en «Dreamin' Man» skal drive butikk. Vi som ikke har investert i Pono-spilleren, kan i stedet glede oss over flere Young-klassikere på remastret vinyl. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vinylbutikkene opplever fine oppgangstider. Meget fortjent, må man si. En av bestselgerne før jul er Neil Youngs «Official Release Series Discs 5-8», en flott boks med remastrede 180 grams vinylutgaver av de klassiske 70-tallsalbumene «Time Fades Away», «On The Beach», «Tonight?s The Night» og «Zuma».

Flere av platene i boksen har vært utilgjengelige på LP i svært lang tid, «Time Fades Away» (1973) og «On The Beach» (1974) har faktisk aldri vært nyutgitt på vinyl.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer