Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Neil Young: Heart of Gold

Intim og oppslukende konsert, med en av våre største låtskrivere.

FILM: Det er fantastisk å oppdage nye ting. Ikke nye ting i den forstand at de er uoppdagede for andre, men nye i den forstand at de er utråkket terreng for akkurat deg. Oppdagelser som når du hører tekstene til Dylan eller leser bøkene til Garcia Márquez for første gang, er oppdagelser som gjør dagen og livet ditt et hakk bedre.«Neil Young: Heart of Gold» var for meg en slik øyeåpner. For fem dager siden var mitt forhold til Youngs musikk minimal. Jo da, jeg hadde hørt noen sanger, men aldri riktig lyttet til tekstene hans. Nå har jeg tre album. Maken til sjelfull framførelse skal du lete lenge etter. Det var faktisk slik at jeg glemte at jeg var på kino og vurderte å klappe etter en av låtene. «Neil Young: Heart of Gold» er en innspilling av Youngs to konserter på Nashvilles Ryman Auditorium. To konserter han utførte rett etter en omfattende hjerneoperasjon. Med seg på scenen har han venner som Emmylou Harris, Chad Cromwell, Ben Keith, Spooner Oldham m.fl. Han spiller et knippe av sine beste låter, deriblant «Prairie Wind», «Falling of the Face of Earth», «The Painter» og «When God Made Me». Sanger til ettertanke som han akkompagnerer med korte anekdoter om sin avdøde far og sin unge datter. Han forteller om gitaren sin, som har vært Hank Williams\' gitar, og han gjør det til sangen «This Old Guitar». Han smiler og vi ler med. «Neil Young: Heart of Gold» vil glede gamle fans, og ikke minst gi ham et par nye. Deriblant meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling