Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Neil Young med trippel-tilbud til gamle og nye fans

Wandrups utvalgte: Memoarbok og to CD'er i 2015.

BOK/CD: Canadas rock'n roll-legendariske kraftverk, Neil Young, er sterkt representert i årets julegavesesong.

Den selvbiografiske boka «Memoarer», på norsk for to år siden, blir fulgt opp med «Special deluxe: Mitt liv, mine biler», full av tidlige opplevelser og fargetegninger av fantastiske kjøretøy, utført av Young selv.

«Dette er en fortelling om den edle kunst å finne highwayen til ny innsikt,» lyder første setning.

Den veien har Young cruiset ned på tallige plater, blant andre årets nye, sterke «The Monsanto Years», som på en CD og en DVD kritiserer landbruksindustrien i USA.

I november kom et nytt Young-dobbeltalbum, i serien Archives, med opptak fra turneen i kjølvannet av rhythm'n bluesplata «This Note's For You» (1988), et av flere album der Young prøver ut sjangrer, slik han gjorde med rockabilly på «Everybody' Rockin'» (1983) og med country på «Old Ways» (1985).

Plata svinger eventyrlig, med rødglødende gitarsoloer og en blåserrekke som løfter taket til himmels.

Opptakene er fra hentet fra flere konserter, men de 23 låtene lyder som en sammenhengende kveld. Young styrer i den retningen han alltid har gjort, som han i «Special deluxe»'s aller siste setning uttrykker slik:

«Jeg kjørte mot sola, og var glad for livet mitt og for at jeg var på vei hjem

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media