Neil Young og en haug med dyrelyder. Vel, vel...

Anmeldelse: Fortsetter korstoget mot ødeleggelsen av jorda vår.

PÅ TURNÉ: Neil Young gir ut albumet «Earth» mens han er midt i en verdensturné som tar ham til Stavern 7. juli. Foto: Rich Fury / AP / NTB Scanpix
PÅ TURNÉ: Neil Young gir ut albumet «Earth» mens han er midt i en verdensturné som tar ham til Stavern 7. juli. Foto: Rich Fury / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Neil Youngs nye album åpner med tordenskrall og regn (surt regn?), før far sjøl henter fram munnspillet. De første ordene som synges er selvfølgelig «mother earth» (fra «Ragged Glory»).

Planeten vår

Vi skjønner umiddelbart at dette er en ny runde med Neil Youngs versjon av historien om jordas bedrøvelige tilstand og alt som er gærent.

Og - det er utvilsomt mye, det skal han ha.

Han tar dermed opp tråden fra fjorårsalbumet «Monsanto», som fikk navnet etter det omstridte multinasjonale bioteknologiselskapet som selger genmodifiserte frø, kunstgjødsel og plantevernmidler (Roundup).

«Monsanto» var ingen stor utgivelse musikalsk, men viktig som et ledd i old Youngs bestrebelser på å gjøre kloden vår bedre.

Fellesnevneren for sangene er miljøet vårt.

Modifisert

Med en humoristisk undertone advarer Young om «modifisert innhold» på «Earth». Det må skyldes det faktum at han har pyntet på ting i studio - og lagt på alskens dyrelyder, fra høner som kakler, gjess, kråker, hundeglam, surrende bier, rauting, kvekking og hestevrinsk til tutende biler og rennende vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer