KOMMER TIL BADET: Neil Young bråkte som bare han kan i Oslo Spektrum i august 2008. Nå kommer han til Norwegian Wood. Foto: NINA HANSEN
KOMMER TIL BADET: Neil Young bråkte som bare han kan i Oslo Spektrum i august 2008. Nå kommer han til Norwegian Wood. Foto: NINA HANSENVis mer

Neil Young til Norwegian Wood

Gjett hvem som varmer opp?

(Dagbladet.no): Norwegian Wood-folkene er store smil i dag: Neil Young med band er klare for festivalen i Frognerbadet torsdag 11. juni.

En slags huskeglemmeoppvarmer er selvsagt Lars Lillo-Stenberg uten Young Neils eller deLillos.

- Jeg tok på meg en rufsete skjorte i dag fordi vi endelig kunne fortelle at Neil Young kommer til oss. Han skal gjøre et par andre jobber i sommer, men for oss er dette noe vi har sett fram til lenge, sier festivalboss Jørgen Roll til Dagbladet.no.

- Noe nytt og unikt
Han forteller videre at det ikke var så vanskelig å finne ut hvilken annen artist som skulle være med på denne Young-kvelden for gamle og unge.

-Det skulle ikke mye tankearbeid til å komme fram til Lars Lillo-Stenberg. Lars har spilt på Norwegian Wood flere ganger både med deLillos, Young Neils og solo. Nå fikk han et tilbud om å gjøre en helt annen greie, fritt valg, sier Roll.

Lars Lillo sier han fikk en telefon fra Roll for et par dager siden og at han ikke brukte lang tid på å takke ja.

- Hva det blir? Nei, jeg må nok bruke noen uker på å tenke litt mer. Men, først tenkte jeg på en solokonsert som jeg har gjort i snart tjue år, men så tenkte jeg videre at dette kanskje er en mulighet til å gjøre noe helt annet og unikt bare for denne kvelden, kanskje med noen strykere. Det er ikke helt klart ennå, jeg må bruke litt mer tid, sier Lillo-Stenberg som om få dager reiser ut på en 40-konserterturen med deLillos.

Skadet i hånden sist
Neil Young sto også på Norwegian Wood-banneret i 1997, men da måtte han avlyse grunnet en skade i hånda.

- Du kan vel si at vi har ventet på ham i 18 år siden vi startet opp ute på Bærums Værk i 1992, sier to glade skogsherrer, Jørgen Roll og Sten Fredriksen på pressetreffet på Palace Bar og Grill avdeling Oslo. De to sier videre at plakatene fra 1997 med Neil Young som headliner fortsatt ligger i skapet.

Fra før har festivalen i «Badet» Nick Cave and The Bad Seeds klare på fredagen, der vil også det norske hardpoprockbandet Heroes & Zereos stå på scena. Lillesand-gjengen er nå ute med albumet «Simian Vices Modern Devices» som har fått bra anmeldelser.

Norwegian Wood vil fortløpende framover slippe flere band.