- Nekrofili handler egentlig om frykten for avvisning

«The Neon Demon» inneholder en omdiskutert nekrofiliscene. Nå snakker regissøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Det ble både jubelbrus og buing for regissør Nicolas Winding Refn (45) da «The Neon Demon», en stilisert grøsser fra modellbransjen, hadde premiere under Filmfestivalen i Cannes.

Denne helga har filmen norsk kinopremiere.

- Alle sier at skjønnhet er overflatisk, sier Refn til Dagbladet.

Skjønnhet skiller oss - Og jeg tenker: Hva er det de snakker om? Skjønnhet er ekstremt komplekst. Jakten på skjønnhet er knyttet til trygghet, forfengelighet, frykten for å bli gammel. Det angår absolutt alle.

«The Neon Demon» handler om en seksten år gammel modellspire, spilt av Elle Fanning, som suges inn av motebransjen i Los Angeles. Alle rundt henne prøver panisk å bli vakrere, mens fotografer og regissører fnyser av at du alltid kan se hvem som har fikset på utseendet. - I et miljø der skjønnhet betyr alt, er kosmetiske operasjoner egentlig helt rasjonelt. Hvorfor blir det omtalt med slik forakt?

- Fordi det er naturlig skjønnhet som er den virkelige skjønnheten, sier Refn.

- Det betyr at du må være født vakker, og det er det ikke mange som er. I et egalitært samfunn er dette fremdeles noe som skiller oss. Det er et fryktelig tema å ta opp, men det er en virkelighet vi bare må akseptere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer