Nekter «60 Minutes» å lande på Dovrefjell

Vil lage reportasje fra Norge.

EN INSTITUSJON: «60 Minutes» har holdt på siden 1968, og Mike Wallece (bildet) er kanskje den mest kjente reporteren. Wallace ga seg i 2006, men 91-åringen er fremdeles å se på skjermen med ujevne mellomrom. FOTO: SCANPIX
EN INSTITUSJON: «60 Minutes» har holdt på siden 1968, og Mike Wallece (bildet) er kanskje den mest kjente reporteren. Wallace ga seg i 2006, men 91-åringen er fremdeles å se på skjermen med ujevne mellomrom. FOTO: SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Det populære amerikanske nyhetsprogrammet «60 Minutes» har planer om å lage et innslag om basehopping fra Norge.

I den forbindelse søkte CBS om inntil 12 helikopterlandinger på Hårstadnebba og Langrabbpiggen i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Filmteamet trengte nemlig å frakte utstyr og personell for å få laget innslaget.

Men nå setter Dovrefjellrådet foten ned, skriver Driva.no.

«Det er en solid presedens på at en ikke skal tillate motorferdsel for film- og fotoformål i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, slik at hensyn til likebehandling av søkere må tillegges vekt», heter det i avslaget ifølge Driva.

Det kan nemlig kun gis dispensasjon i spesielle tilfeller, for eksempel hvis formålet har vesentlig samfunnsmessig betydning eller det skal foretas vitenskapelige undersøkelser.

«60 Minutes» er en institusjon i amerikansk tv, og har vært et flaggskip for CBS helt siden starten i 1968. Forrige sesong hadde 14,3 millioner seere i gjennomsnitt.

Men det var altså ikke nok for Dovrefjellrådet.