Nekter «60 Minutes» å lande på Dovrefjell

Vil lage reportasje fra Norge.

EN INSTITUSJON: «60 Minutes» har holdt på siden 1968, og Mike Wallece (bildet) er kanskje den mest kjente reporteren. Wallace ga seg i 2006, men 91-åringen er fremdeles å se på skjermen med ujevne mellomrom. FOTO: SCANPIX
EN INSTITUSJON: «60 Minutes» har holdt på siden 1968, og Mike Wallece (bildet) er kanskje den mest kjente reporteren. Wallace ga seg i 2006, men 91-åringen er fremdeles å se på skjermen med ujevne mellomrom. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det populære amerikanske nyhetsprogrammet «60 Minutes» har planer om å lage et innslag om basehopping fra Norge.

I den forbindelse søkte CBS om inntil 12 helikopterlandinger på Hårstadnebba og Langrabbpiggen i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Filmteamet trengte nemlig å frakte utstyr og personell for å få laget innslaget.

Men nå setter Dovrefjellrådet foten ned, skriver Driva.no.

«Det er en solid presedens på at en ikke skal tillate motorferdsel for film- og fotoformål i Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, slik at hensyn til likebehandling av søkere må tillegges vekt», heter det i avslaget ifølge Driva.

Det kan nemlig kun gis dispensasjon i spesielle tilfeller, for eksempel hvis formålet har vesentlig samfunnsmessig betydning eller det skal foretas vitenskapelige undersøkelser.

«60 Minutes» er en institusjon i amerikansk tv, og har vært et flaggskip for CBS helt siden starten i 1968. Forrige sesong hadde 14,3 millioner seere i gjennomsnitt.

Men det var altså ikke nok for Dovrefjellrådet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer