Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nekter å drømme om å bli popstjerner

- Det er show vi kan, sier Ylvis.

PÅ JOBB: Brødrene Ylvisåk eri kjent positur.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅ JOBB: Brødrene Ylvisåk eri kjent positur. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter over 50 millioner visninger på Youtube, opptreden i Las Vegas for 20 000 ville amerikanere og besøk og Ellen DeGeneres er Ylvis-brødrene klare i sin tale: Det er talkshow de driver med.

- Det finnes ingen nye planer, forteller brødrene Ylvisåker.

Det var som vanlig fullstappet på Riksscenen da Ylvis I går kveld spilte inn episode med Talkshowet «I kveld med Ylvis». Et tema som gikk igjen flere ganger under sendingen var brødrenes ferske besøk over dammen til Los Angeles og Las Vegas, der de blant annet sto på scenen under arrangementet Iheartradio som ble streamet til 15 millioner amerikanere.

- Blir det flere USA-turer?

- Det vet vi ikke. Vi konsenterer oss fullt og helt på talkshowet akkurat nå. Vi har et godstog her hjemme som går fort framover. Vi hadde en avstikker nå, men vi merket at når vi kom hjem derfra var det ganske mye som måtte tas igjen.  Drar man vekk to dager er det fire dagers arbeids som må tas igjen når man kommer hjem, sier Bård.

- Jeg tror vi prøver å være her så mye vi kan og konsentrere oss om talkshowet så mye som mulig, forteller Vegard.
 
«The Fox» Etter at musikkvideoen til «The Fox» ble lagt ut på nettet for å promotere den nye sesongen med «I kveld med Ylvis» har videoen for lengst passert 50 millioner seere på nettstedet Youtube. Sangen har havnet på tiendeplass på den amerikanske Ituneslista, og topper den norske og finske lista. I Sverige ligger «The Fox» for øyeblikket på andreplass.

- Dere må vel smi mens jernet er varmt?

- Ja, men samtidig lagde vi en revelåt som har fått utrolig mye fuzz. Det er kjempekult, men den er fremdeles bare innhold i et program vi har brukt masse energi på å lage. Det er det som er babyen vår, ikke revesangen som en enkeltstående ting. Den tok oss med på et voldsomt sidesprang, men det er her vi hører hjemme, sier brødrene.
 
Siden låta ble en internetthit har ikke tilbudene latt vente på seg for det norske brødreparet. I helgen var de i USA, blant annet for å møte sitt nye Nord-Amerikanske management, Macklam Feldman, som blant annet har Bett Midler og Elvis Costello i stallen.

- Finnes det en popstjernedrøm i dere?
 
- Nei, det gjør det ikke, det kan vi definitivt si, sier brødrene i kor.

«Ellen Show» Brødrene besøkte også det populære talkshowet «The Ellen Show», der de både snakket om låta og opptro sammen med Ellen selv.

- For oss som selv lager talkshow var det veldig fascinerende. Det er virkelig amerikansk. Som et svært slott, hundre ganger så stort som det vi lager, sa brødrene da Dagbladet møtte dem etter innspillgen i California.

Noe av det siste brødrene Ylvisåker rakk å gjøre før de dro tilbake over dammen var å stå på scenen foran 20 000 mennesker under Iheartradios musikkfestival i Las Vegas. Konserten ble også streamet til 15 millioner amerikanere.

- Hva går gjennom hodet på en når man står foran 20 000 mennesker i et revekostyme?

- To ting, det ene er at man lurer på hvordan det har skjedd. Det andre er om det er riktig, på verdensbasis, sier Vegard.

- Har du kommet til noen konklusjon?

- Nei, jeg lurer fortsatt på det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media