- Nekter å gi opp

Millionkonkurs, illsinte ansatte og 300 kreditorer. Men Tande-P. nekter å oppgi drømmen om et restaurantimperium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi håper på ny drift. Jeg har gått på trynet før, og nå har jeg gjort det igjen, svarte en reservert Alf Tande-Petersen pressen da han i går formiddag ankom Drammensveien 4 for et innledende møte med bobestyrer.

For NRKs populære programleder har vært i hardt vær den siste uka. Først ble det avslørt at han hadde sagt opp alle de ansatte ved Tandy's Dovrehallen i Oslo blant annet med beskyldninger om tyveri. Dagen etter kom driftsselskapet Tande-P Drift AS' elendige økonomi i fokus.

- Jeg har det vel ålreit, men det er jo ingen ønskesituasjon, sier Tande-P.

En ønskesituasjon er det heller ikke for 300 kreditorer med et samlet krav på over 15 millioner kroner og rundt 50 ansatte som plutselig står uten jobb.

Flaggskipet sank

Det er utestedet Tandy's Dovrehallen som har senket Tande-P.s restaurantimperium. Bobestyrer Viggo Schreger anslår at rundt ti millioner forsvant i satsingen. Det var før jul i 2001 den populære NRK-underholderen åpnet sin sjuende restaurant. Tandy's Dovrehallen skulle bli et sted for «bønder i byen», med tre barer, galleri og scene. Prislappen var åtte millioner bare i ombygging og interiør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer