Nekter å møte faren

LOS ANGELES (Dagbladet): Barnestjernen Macaulay Culkin (20) fra de populære «Hjemme alene»-filmene tilgir ikke sin far for at han tok fra ham barndommen. Suksessen holdt på å drive ham til vanvidd.

- Min far dro meg rundt fra det ene filmsettet til det andre. Jeg har deltatt i 14 filmer, og visste knapt hva jeg var med i før jeg så resultatet på filmpremieren. Det var ikke morsomt i det hele tatt. Jeg ønsket at jeg kunne forsvinne fra jordas overflate, sa en åpenhjertig Culkin i det eksklusive intervjuet til den kjente kjendisreporteren Barbara Walters i tv-stasjonen ABC i går. Det var seks år siden han hadde gitt et slikt intervju.

Kontrollfrik

I løpet av disse årene har det likevel vært skrevet mye om den styrtrike Hollywood-yndlingen. Om narkotika- og alkoholmisbruk, opprivende skilsmisse mellom foreldrene og ikke minst da han som 17-åring giftet seg, for så å skille seg tidligere i år.

- Mitt høyeste ønske var å være en normal gutt, som kunne leke i gata sammen med venner. Jeg ville gå på skole, som vanlige barn. Dette nektet min far meg å gjøre. Han kontrollerte hele livet mitt.

- Vil ikke møte far

Som 14-åring var det nok for Culkin. Han sa ifra til sin mor, som han elsker høyest i denne verden, at han aldri ville være med i noen film mer. Det førte til en opprivende konflikt mellom hans foreldre som igjen endte med skilsmisse.

- Jeg har ikke hørt noe fra min far på disse årene. Jeg har heller ikke noe ønske om å se ham igjen, sa Culkin, som i intervjuet framsto som en ydmyk, intelligent og høyst oppegående 20-åring.

Seks år etter at han «pensjonerte» seg, som han kaller det, gjør han imidlertid comeback på teaterscenen i London, i stykket «Madame Melville».

- Det er morsomt å være skuespiller igjen. Men først og fremst nyter jeg å være en normal gutt.

ALENE - OG PÅ EGNE BEN: Macaulay Culkin spiller teater i London. Her fra prøvene på stykket «Madame Melville».