Nekter å møte pressen

TØNSBERG (Dagladet): Odd Nerdrum tok i går et dramatisk og skriftlig farvel med norske medier. Samtidig åpner han en stor sommerutstilling med ni nye malerier på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folk har nå lest de siste intervjuene med kitschmaleren Odd Nerdrum i norske medier, hvis vi skal tro ham selv. På Haugar Vestfold Kunstmuseum i går ga museumsdirektør Jan Åke Pettersson denne beskjeden fra Odd Nerdrum:

«Gjennom Jan Åke Pettersson gir jeg følgende beskjed: Jeg, Odd Nerdrum, vil aldri la meg intervjue mer av norsk presse. Verken i TV, radio eller i aviser, ukeblader og liknende.»

- Denne beskjeden fikk jeg fra Odd på telefaks, forklarer museumsdirektør Pettersson, som ikke har mottatt noen nærmere begrunnelse fra maleren.

- Men jeg veit at han overfor enkelte medier har sagt at han ikke vil la seg intervjue av dem fordi han har vært feilsitert, blant annet, sier Pettersson.

Strøk på dør

Da Dagbladet i går formiddag kom til kunstmuseet, luktet det terpentin i utstillingssalen. Nerdrum og noen av hans assistenter var i ferd med å legge siste hånd på de ferskeste bildene. Nerdrum kom bort til Dagbladets utsendte, håndhilste og sa: - Dette var hyggelig! Fint at du kom.

Så ba han umiddelbart assistentene hente malesakene sine, takket for seg og strøk på dør. Like etterpå fikk vi forklaringen. Nerdrum har bestemt seg for å bryte med norsk presse. Uten unntak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer