Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ben Stiller - «Zoolander»

Nekter å slette Donald Trump

Ifølge Ben Stiller mottar han krav om å fjerne Donald Trump fra humorklassikeren «Zoolander».

BERØMT ROLLE: Den ekstremt selvopptatte og hjelpeløse modellen Derek Zoolander - med sin berømte «Magnum»-posering - er en av Ben Stillers mest kjente figurer. Video: Paramount Pictures Vis mer

I en julifersk episode av The Daily Beast-podkasten «The New Abnormal», forteller skuespiller og filmskaper Ben Stiller at han ikke kommer til å fjerne Donald og Melania Trump fra en av hans mest kjente filmer, humorklassikeren «Zoolander» fra 2001.

- Folk har kontaktet meg og sagt at jeg burde klippe vekk Donald Trump fra «Zoolander», sier Stiller.

BLIR LURT: Derek Zoolander hjernevaskes til å ta livet av Malaysias statsminister i «Zoolander». Foto: Paramount Pictures
BLIR LURT: Derek Zoolander hjernevaskes til å ta livet av Malaysias statsminister i «Zoolander». Foto: Paramount Pictures Vis mer

- Var i mange filmer

Det er ikke mange sekundene av filmen det er snakk om. Ekteparet Trump vises på en rød løper, hvor de intervjues om suksessen til Derek Zoolander, den verdenskjente modellen med trutmunn som spilles av Stiller. Det er imidlertid nok til å provosere enkelte, ifølge regissøren.

Stiller kommer derimot ikke til å endre filmen 19 år etter den kom ut, sier han, og viser til at filmen er fra ei tid hvor det ikke var uvanlig at kjendisen Trump dukket opp på lerretet.

OPPFØLGER: Traileren til «Zoolander 2» fra 2016. Vis mer

- Det var masse filmer som hadde teite scener hvor Trump var med. Han representerte noe spesielt. Scenen ble spilt inn under det som den gang het VH1 Fashion Awards. Etter hvert som folk dukket opp på den røde løperen, huket vi tak i dem og fikk dem til å prate om Derek Zoolander.

Om blackface-rollen til Robert Downey Jr. i «Tropic Thunder» fra 2008, sier Stiller at det ikke ville skjedd i dag, og at det ville vært tonedøvt å lage den filmen i 2020.

Krav til filmskapere

Før han ble USAs president hadde forretningsmannen Donald Trump, foruten programlederjobben i «The Apprentice», små gjesteroller i en rekke filmer.

Dagbladet har tidligere omtalt kravene fra Trump overfor filmskapere som ville bruke eiendommene hans til innspillinger. Ved flere tilfeller er han skrevet inn i ettertid mot at de får filme i byggene han eier.

Skuespiller Matt Damon har fortalt hvordan det hele fungerte i et intervju med The Hollywood Reporter.

- Dealen var at hvis du ville filme i en av hans bygninger, måtte du skrive inn en rolle til han. Regissør Martin Brest måtte skrive noe til «Scent of a woman» - og hele crewet var med på det.

- Du måtte kaste bort en time av dagen din med bullshit: Donald Trump går inn og Al Pacino sier «Hallo, Mr. Trump!» - du var nødt til å bruke navnet hans - og så går han ut igjen, sier Damon.

I Pizza Hut-reklame

Mange film- og tv-skapere lot Trump ligge igjen på gulvet i klipperommet, men flere beholdt kjendisen, blant annet er han å se i «Hjemme alene 2».

Trump opptrer også, ifølge The Mirror, med Will Smith i «Fresh Prince of Bel Air», med Liz Hurley i «The Job», med Hugh Grant i «Two weeks notice» og med Kim Cattrall i «Sex og singelliv».

Washington Examiner har funnet hele 14 klipp der Trump stikker seg fram, blant annet en reklame for «Pizza Hut». Mye av dette er gjort før han ble tv-vant i realityserien «The Apprentice».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!