Nekter å snakke om trygdesvindel

Moren til gutten som skal ha blitt misbrukt av Michael Jackson, inntok vitneboksen i går kveld.

Rettssaken mot popstjernen (46) har de siste ukene vært preget av massive spekulasjoner om hvorvidt guttens mor skulle vitne eller ikke. I går opplyste dommer Rodney S. Melville juryen om at hun ønsket å vitne.

Kvinnen avla ed og sa at hun ville benytte seg av det femte grunnlovstillegget under deler av forklaringen. Tillegget beskytter personer mot å besvare på spørsmål som kan føre til straffeforfølgelse av dem selv.

Dommeren ba guttens mor si hvilket emne hun nektet å snakke om.

- Alt som har å gjøre med trygdesaken å gjøre, svarte kvinnen.

Trygdeetaten i Los Angeles etterforsker kvinnen for trygdesvindel. Hvis emnet blir brettet ut under Jackson-saken, kan det føre til at det reises straffesak mot kvinnen.

Jacksons forsvarsadvokater prøvde å hindre kvinnen fra å vitne, siden de ikke får stille henne spørsmål om trygdesaken. De har framstilt henne som en grisk og skruppelløs person og håper at en utspørring om den angivelige trygdesvindelen vil svekke troverdigheten hennes kraftig.

Retten trakk seg tilbake for å diskutere om kvinnen skulle få lov til å vitne. Etter kort tid ble det avgjort at hun får innta vitneboksen.

Popstjernens forsvarere raser etter avgjørelsen.

I RETTEN: Michael Jackson kom til retten i går, flankert av to livvakter. Foto: Scanpix/AP
I RETTEN: Michael Jackson kom til retten i går, flankert av to livvakter. Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Man kan ikke la et vitne velge hva de selv vil svare på under en vitneutspørring, sier advokat Robert Sanger til nyhetsbyrået AP.