BRÅKET FORTSETTER: Radio Metro mistet sin konsesjon for å drive lokalradio i Oslo. En utlysning av midlertidige konsesjoner er ikke nok for radiogründer Svein Larsen - han vil fremdeles saksøke kulturminister Trond Giske (bildet). 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
BRÅKET FORTSETTER: Radio Metro mistet sin konsesjon for å drive lokalradio i Oslo. En utlysning av midlertidige konsesjoner er ikke nok for radiogründer Svein Larsen - han vil fremdeles saksøke kulturminister Trond Giske (bildet). Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

Nekter å trekke Giske-søksmål

Radio Metro vil fortsatt gå til sak.

Radio Metro kommer ikke til å trekke tilbake søksmålet mot Kultur- og kirkedepartementet selv om stasjonen blir tildelt midlertidig konsesjon.
Søknadsfristen for de nye midlertidige allmennradiokonsesjonene i Oslo, Bergen og Trondheim går ut ved midnatt mandag.
Radio Metros direktør Svein Larsen bekrefter at stasjonen har levert inn ny søknad om slik midlertidig konsesjon, men avviser at dette vil få noen konsekvenser for søksmålet mot departementet.

— Det må vi vurdere, men i forhold til erstatningskravet er det ikke sikkert at det får noen konsekvenser. Men først må vi jo se om vi får midlertidig konsesjon. Slik denne prosessen har forløpt, vil jeg ikke være sikker på noe, sier Svein Larsen til NTB.
Stasjonen mistet sin 24-timerskonsesjon, opprinnelig tildelt i juni i år, da Kulturdepartementet 25. november inndro 28 lokalradiokonsesjoner over hele landet, og ba radiostasjonene som hadde fått tildelt disse om å søke på nytt. Det betød i praksis at oppstarten ble forsinket med et halvt år for stasjonene dette gikk ut over.
Ved å utlyse en ny midlertidig konsesjon for de sterkest berørte områdene, håper departementet å komme kritikerne i møte. En slik midlertidig konsesjon gjelder med oppstart fra 1. januar 2009.


(NTB)