Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nekter å trykke annonse

I går skulle Human-Etisk Forbund ha annonsert for en religionskritisk bokserie i den kristne dagsavisa Vårt Land.

Vårt Land nekter å trykke en annonse for «Guds lille brune», «Allahs lille brune» og «Luthers lille brune», tre sitatbøker som gjengir Bibelen og Koranens mest totalitære og autoritære tekster.

-  Det er et morsomt paradoks at hellige tekster blir for sterke for Vårt Land. At de nekter å trykke annonsen, vitner om et angstbitersk forhold til innholdet, sier informasjonssjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund.

-  Forlaget har ikke gjort noe annet enn det prester over hele landet gjør hver eneste søndag: Plukker ut tekster fra skriften, sier Brun-Pedersen.

Redaktør i Vårt Land, Jon Magne Lund, ser at avgjørelsen kan vekke debatt, men forteller at den ble tatt av hensyn til norske muslimer.

-  Vi har tidligere anmeldt disse bøkene, og det vår anmelder reagerte sterkest på var ikke bibelsitatene, men det som står i «Allahs lille brune». Ettersom de færreste har lest Koranen, kan disse tekstene bli en skattkiste for enhver nynazist, innvandrerfiendtlig politiker og fundamentalistisk predikant. Det er i sum en god oppsummering av hvorfor vi har valgt å ikke sette dette på trykk.

-  Det er svært uvanlig at man stopper annonser på grunn av innholdet?

-  Jeg ser at det kan være presseetiske problemer knyttet til dette, men enhver avis er forpliktet til å vurdere innholdet også i annonser. Det går en grense et sted, og for oss gikk den her, sier Lund.

BLE STOPPET: Jens Brun-Pedersen mener det er et morsomt paradoks at hellige tekster blir for sterke for den kristne avisa Vårt Land.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling