Nekter å trykke annonse

I går skulle Human-Etisk Forbund ha annonsert for en religionskritisk bokserie i den kristne dagsavisa Vårt Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vårt Land nekter å trykke en annonse for «Guds lille brune», «Allahs lille brune» og «Luthers lille brune», tre sitatbøker som gjengir Bibelen og Koranens mest totalitære og autoritære tekster.

-  Det er et morsomt paradoks at hellige tekster blir for sterke for Vårt Land. At de nekter å trykke annonsen, vitner om et angstbitersk forhold til innholdet, sier informasjonssjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund.

-  Forlaget har ikke gjort noe annet enn det prester over hele landet gjør hver eneste søndag: Plukker ut tekster fra skriften, sier Brun-Pedersen.

Redaktør i Vårt Land, Jon Magne Lund, ser at avgjørelsen kan vekke debatt, men forteller at den ble tatt av hensyn til norske muslimer.

-  Vi har tidligere anmeldt disse bøkene, og det vår anmelder reagerte sterkest på var ikke bibelsitatene, men det som står i «Allahs lille brune». Ettersom de færreste har lest Koranen, kan disse tekstene bli en skattkiste for enhver nynazist, innvandrerfiendtlig politiker og fundamentalistisk predikant. Det er i sum en god oppsummering av hvorfor vi har valgt å ikke sette dette på trykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.