Nekter å trykke annonse

I går skulle Human-Etisk Forbund ha annonsert for en religionskritisk bokserie i den kristne dagsavisa Vårt Land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vårt Land nekter å trykke en annonse for «Guds lille brune», «Allahs lille brune» og «Luthers lille brune», tre sitatbøker som gjengir Bibelen og Koranens mest totalitære og autoritære tekster.

-  Det er et morsomt paradoks at hellige tekster blir for sterke for Vårt Land. At de nekter å trykke annonsen, vitner om et angstbitersk forhold til innholdet, sier informasjonssjef Jens Brun-Pedersen i Human-Etisk Forbund.

-  Forlaget har ikke gjort noe annet enn det prester over hele landet gjør hver eneste søndag: Plukker ut tekster fra skriften, sier Brun-Pedersen.

Redaktør i Vårt Land, Jon Magne Lund, ser at avgjørelsen kan vekke debatt, men forteller at den ble tatt av hensyn til norske muslimer.

-  Vi har tidligere anmeldt disse bøkene, og det vår anmelder reagerte sterkest på var ikke bibelsitatene, men det som står i «Allahs lille brune». Ettersom de færreste har lest Koranen, kan disse tekstene bli en skattkiste for enhver nynazist, innvandrerfiendtlig politiker og fundamentalistisk predikant. Det er i sum en god oppsummering av hvorfor vi har valgt å ikke sette dette på trykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer