Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nekter å utelukke Toffen-søksmål

Og Toffen hevder han må levere tilbake cd-ene til Quart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I august sendte Toffen Gunnufsen ut en e-post til sine internasjonale kontakter, som Quart oppfattet som sverting av festivalen til fordel for Hovefestivalen, der Toffen nå jobber. Styret i Quart opplyste imidlertid at de ikke kom til å gå til søksmål mot Toffen, mot at han sendte ut en ny og oppklarende e-post til kontaktene.

Toffen og styret i Quart-festivalen er enige om innholdet i denne oppklaringsmailen, men den er fortsatt ikke sendt. Årsaken er at Quart har snudd, og likevel ikke kan utelukke et søksmål mot sin tidligere festivalsjef.

- Vi har mer enn nok å gjøre, og har selvsagt ikke lyst til å bruke tid på en sak mot Toffen. Men om vi ser at vi kan dokumentere et tap som følge av Toffens e-post vil vi likevel vurdere det, sier Quarts styreleder Magne Aasheim Knudsen til Dagbladet.no.

Vil ha beklagelse

Til dagens VG sier Toffen at det var «idiotisk» og «hodeløst» å sende ut mailen, og at han ønsker å bruke tida si på Hovefestivalen.

Likevel er det altså ikke sikkert at denne såpeoperaen er over.

- Toffen har satt som et krav for å sende ut den nye e-posten at vi ikke reiser sak mot ham. I tillegg vil han at vi skal sende ut en beklagelse for måten han har blitt behandlet på etter at denne saken er kommet ut, blant annet i forhold til pressen. Det er et forhold vi ikke har noe med, sier Aasheim Knudsen.

I mailen som Quart oppfattet som svertende het det blant annet at det vil ødelegge for logistikk og infrastruktur at Vest-Agder Fylkesmuseum i løpet av noen år skal flyttes inn på festivalområdene. Toffen hevdet også at prisene i Kristiansand skrus kraftig opp, og at ledelsen ikke klarer å kontrollere de kommersielle kreftene.

VIL HA BEKLAGELSE: Quarts styreleder hevder Toffen Gunnufsen vil ha en offentlig beklagelse fra festivalen før han sender en oppklaringsmail til sine kontakter. Foto: ØRJAN SVENDSEN
VIL HA BEKLAGELSE: Quarts styreleder hevder Toffen Gunnufsen vil ha en offentlig beklagelse fra festivalen før han sender en oppklaringsmail til sine kontakter. Foto: ØRJAN SVENDSEN Vis mer

Må levere tilbake plater

Toffens overgang til Hovefestivalen har irritert mange politikere i Kristiansand.

- Det vi stiller spørsmålstegn ved går på lojalitet. Han sitter som leder for en festival, mens han åpenlyst bygger opp en konkurrerende virksomhet som vil overta for Quart, sa Høyre-politiker Per Sigurd Sørensen til Dagbladet.no i begynnelsen av august.

- Å gå til lillebror Arendal, blir sett på som et svik. Du sier ikke nei til en jobb ved å slutte i Quart - du sier nei til en hel by. De fem infrastrukturelle punktene fra mailen min gikk rett inn i sjela på politikerne, som oppdaget at de kanskje kunne ha reagert litt tidligere. Sånn sett endte det jo positivt alt sammen, sier Toffen til dagens VG.

Han avslører også at han har en pakkejobb å gjøre.

- De har bedt meg om å levere tilbake alle platene jeg har mottatt, så jeg må vel hjem og pakke. Det må vel dreie seg om mellom ti og fjorten kasser med 3000 titler. Men de skal få CD-ene sine!

UTELUKKER IKKE SØKSMÅL: Men styreleder Magne Aasheim Knudsen vil helst fokusere på neste års festival.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!