Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nekter å vise vulkanfilm

Fordi folk i USA tror på skapelse, ikke evolusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere IMAX-kinoer i USAs sørstater har bestemt seg for ikke å vise dokumentarfilmen «Volcanoes of the Deep Sea». De er redde for at filmen skal støte de strengt religiøse borgerne.

- Mange mennesker her tror på skapelse, ikke evolusjon, sier Lisa Buzelli, direktør for en kino i Charleston som ikke har kjøpt inn filmen, til nyhetsbyrået AP.

Filmen handler om en forskningsekspedisjon til sjeldne dyrearter som lever på 3.600 meters dyp ved den Midt-Atlantiske ryggen i Atlanterhavet, og antyder en forbindelse mellom menneskelig DNA og mikrober som lever i undersjøiske vulkaner. I tillegg har IMAX-filmer ekstra store skjermer og god surroundlyd som skal gi publikum økt innlevelse i filmens handling. Dette ble for mye for kinodirektører i Texas, Georgia, Nord- og Sør-Carolina.

Nå frykter enkelte at boikotten vil få konsekvenser for produksjonen av liknende filmer i fremtiden.

- Dette kommer til å legge en demper på kreativiteten til regissører. Referanser til evolusjon kan komme til å bli sløyfet, sier Joe DeAmicis, visemarkedssjef for California Science Center i Los Angeles og tidligere direktør for en IMAX-kino.

Her kan du lese mer om filmen, og her kan du se traileren!

I

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!