Nekter å vise vulkanfilm

Fordi folk i USA tror på skapelse, ikke evolusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere IMAX-kinoer i USAs sørstater har bestemt seg for ikke å vise dokumentarfilmen «Volcanoes of the Deep Sea». De er redde for at filmen skal støte de strengt religiøse borgerne.

- Mange mennesker her tror på skapelse, ikke evolusjon, sier Lisa Buzelli, direktør for en kino i Charleston som ikke har kjøpt inn filmen, til nyhetsbyrået AP.

Filmen handler om en forskningsekspedisjon til sjeldne dyrearter som lever på 3.600 meters dyp ved den Midt-Atlantiske ryggen i Atlanterhavet, og antyder en forbindelse mellom menneskelig DNA og mikrober som lever i undersjøiske vulkaner. I tillegg har IMAX-filmer ekstra store skjermer og god surroundlyd som skal gi publikum økt innlevelse i filmens handling. Dette ble for mye for kinodirektører i Texas, Georgia, Nord- og Sør-Carolina.

Nå frykter enkelte at boikotten vil få konsekvenser for produksjonen av liknende filmer i fremtiden.

- Dette kommer til å legge en demper på kreativiteten til regissører. Referanser til evolusjon kan komme til å bli sløyfet, sier Joe DeAmicis, visemarkedssjef for California Science Center i Los Angeles og tidligere direktør for en IMAX-kino.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer